Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το εύκολο γκολ

Το εύκολο γκολ

ma_01883


Μετά το παιχνίδι κόντρα στον Άρη που έληξε με ισοπαλία 1-1, ο Λεάντρο Μαρκολίνι μίλησε ανοικτά για πρώτη φορά για το πιο σημαντικό πρόβλημα της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ: απουσιάζει το εύκολο γκολ. Είναι αλήθεια, ότι η εκπληκτική πορεία της ομάδας μας στο δεύτερο γύρο κτίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως ο Αντρέ Άλβες σκόραρε με εκπληκτική άνεση, στοιχείο που φέτος δεν είχαμε σε τόσο βαθμό.

Πλέον με την αλλαγή στην επίθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το βάρος στην αναζήτηση αυτού του χαρακτηριστικού πέφτει κυρίως στον Άλεξ Ρούμπιο αλλά και τον Ονησίφορο Ρουσιά. Ο Ισπανός επιθετικός έδειξε στοιχεία που ενθουσίασαν, όπως ο διασκελισμός του, ενώ έχει σκοράρει και δυο τέρματα. Αν καταφέρει να γίνει φόβητρο μέσα στη περιοχή και να δώσει στην ομάδα μας ευχέρεια στο σκοράρισμα, ίσως να της αλλάξει και επίπεδο. Την ίδια στιγμή πολύ περισσότερες ευκαιρίες θα έχει ο Ρουσιάς και θέλει να δείξει ότι το έχει. Όποιος βρεθεί εντεκάδα θα θέλει να απολοποιήσει τα πράγματα για την ομάδα.

Προφανώς δεν είναι μόνο το εύκολο γκολ το πρόβλημα της ομάδας, είναι όμως ένα σημαντικό. Χρειάζεται και η άμυνα πολλή δουλειά, χρειάζεται και τα άκρα να δουλεύουν καλύτερα. Όταν όμως σκοράρεις συνεχόμενα, αυξάνεις τις πιθανότητες σου για νίκη, ακόμα και στα κακά παιχνίδια.