Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανακοίνωση Εναλλακτικής Πρότασης

Ανακοίνωση Εναλλακτικής Πρότασης


ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ – ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΕΣ,

Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που συμμετείχαν  στην τελευταία εκλογική συνέλευση του σωματείου στις 28/02. Η μαζικότητα της εκλογικής συνέλευσης ήταν ανευ προηγουμένου γεγονός που μας χαροποιά ιδιαίτερα.  Για τα μέλη της ομάδας «Εναλλακτικής Πρότασης», τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αποτυχία. Αντιθέτως μας έχουν δώσει εντολή να συνεχισουμε την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του Σωματείου μας.

Από την αρχή της προσπάθειας μας, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο από την μια μέρα στην άλλη, να αλλάξουμε τις αναχρονιστικές αντιλήψεις που για πολλά χρόνια καθορίζουν την τύχη του σωματείου. Ο αγώνας ήταν άνισος, γεγονός όμως, που δεν μας αποθάρρυνε. Αντιθέτως, σαν απάντηση προτιμήσαμε να προτάξουμε τις θέσεις μας, τα επιχειρήματα μας και το πλάνο μας.  Πέραν αυτού, τολμήσαμε να θέσουμε για πρώτη φορά ενώπιον των μελών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, συγκροτημένη εναλλακτική επιλογή συνδυασμού. Καταφέραμε να προβληματίσουμε, να προκαλέσουμε ριζοσπαστικές συζητήσεις για την ιστορία του σωματείου, να απαντήσουμε και να αντικρούσουμε όλα τα κακοπροαίρετα επιχειρήματα κατά της Εναλλακτικής Πρότασης.  Στο τέλος καταφέραμε να πείσουμε το 1/3 της εκλογικής συνέλευσης, εισπράττοντας μάλιστα το θερμό χειροκρότημα πολλών μελών του Σωματείου.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ και ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΕΣ ενωμένους για τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από το να περαστούν τα κριτήρια και να εξυγιανθεί το Σωματείο. Σαν ομάδα «Εναλλακτικής Πρότασης» θεωρούμε απαραίτητη την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου, μέσω των αγορών εισιτηρίων διαρκείας, λαχνών ή εισφορών, αλλά κυρίως μέσω της εγγραφής μελών στο Σωματείο.  Καλούμε όλο τον ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ κόσμο να καταθέσει ΑΜΕΣΑ αίτηση για εγγραφή μέλους.

Παράλληλα όμως, τονίζουμε ότι η ενότητα θα επιτευχθεί μόνο με τις έμπρακτες κινήσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση, κινήσεις οι οποίες πρακτικά μεταφράζονται σε εγκρίσεις μελών και διάφανες αποφάσεις που αφορούν το σωματείο.

Εμείς σαν ομάδα «Εναλλακτικής Πρότασης» καταθέσαμε τις δικές μας ιδέες οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για μελέτη και αξιοποίηση. Ήταν εξάλλου η υπόσχεση που δώσαμε ενώπιον  της Γενικής Συνέλευσης, ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι θέσεις της ομάδας «Εναλλακτικής Πρότασης, εκπονήθηκαν για την σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μόνο. Για εμάς αυτό που προέχει είναι η σωτηρία του Σωματείου, γεγονός που παραμερίζει τις όποιες διαφορές φιλοσοφίας έχουμε με το Δ.Σ. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε την προσπάθεια για εξυγίανση του Σωματείου. Ο δίαυλος επικοινωνίας που ανοίξαμε με τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ και τις ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΕΣ θα συνεχίσει να είναι ανοικτός.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο Δ.Σ. στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.