Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Ρούμπιο, ο Σερζίνιο και ο «πράσινος» μετεγγραφικός Ιανουάριος

Ο Ρούμπιο, ο Σερζίνιο και ο «πράσινος» μετεγγραφικός Ιανουάριος


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Είναι αισθητή η αγωνιστική πρόοδος της Ομόνοιας στα τρία τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα άρχισε σταδιακά να δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο και να παρουσιάζει μια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της. Είναι φανερή η άνοδος της απόδοσης όλων των ποδοσφαιριστών.

Υπάρχει όμως ένα άλλο (ειδικό) θετικό στοιχείο στην όλη εικόνα. Η εικόνα δυο ποδοσφαιριστών που έχουν έλθει τον Ιανουάριο. Δεν έχουν απλώς «δέσει» με την ομάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά έχουν καταστεί βασικοί στην ενδεκάδα. Ο ΒραζιλιάνοςΣερζίνιο και ο Ισπανός Αλεξ Ρούμπιο, δείχνουν με την απόδοση τους ότι τον Ιανουάριο η Ομόνοια έκανε δυο καλές και «έξυπνες» μετεγγραφές, «‘Έξυπνες», γιατί και οι δυο έχουν χαμηλά συμβόλαια, ενώ δεν κουβαλούν περγαμηνές. ΟΣερζίνιο προέρχεται από την Μπραγκαντίνο αγωνιζόμενος στη Β’ κατηγορία της Βραζιλίας, ενώ ο Ρούμπιο από τη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης.

Ο Βραζιλιάνος (9 συμμετοχές, ένα γκολ) είναι «σκυλί» στο χώρο του κέντρου και μαζί με τον εκπληκτικό φέτοςΡενάτο Μαργκάσα, αποτελούν ένα ισχυρότατο δίδυμο στο χώρο. Στον δε αγώνα με τον Απόλλωνα, ο Σερζίνιο αποτέλεσε τη μορφή του αγώνα, ων εξίσου καλός ανασταλτικά και δημιουργικά.

Ο Ισπανός (7 συμμετοχές, 2 γκολ)  έχει δείξει από την πρώτη στιγμή προσόντα ενός ικανότατου επιθετικού. Ταχύτατος ντριμπλέρ, καλός χειριστής της μπάλας, κάνει τη ζωή δύσκολη στους αμυντικούς των αντιπάλων. Έχει ήδη σκοράρει δις. Η Ομόνοια τον «έδεσε» μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Ρίχνοντας όμως μια ματιά στις μετεγγραφές που έκανε η Ομόνοια, τα τελευταία χρόνια (από το 2009 και έπειτα) στη δεύτερη μεταγραφική περίοδο παρατηρούμε ότι έγιναν και άλλες πολύ αξιόλογες κινήσεις.

Τον Ιανουάριο του 2009 ενέταξε στη δύναμη της τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, που μέσα σε μια διετία, είχε 59 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και 34 γκολ, τον Λεάντρο Αλμέιδα, που ήλθε τον Ιανουάριο του 2010 και μετρά 110 συμμετοχές και 13 γκολ, τον Βραζιλιάνο ο Αντρέ Αλβες, που ήλθε  τον Ιανουάριο του 2012 και έφυγε το καλοκαίρι του 2013, μετρώντας 41 συμμετοχές και 20 γκολ και το Ζοσέ Μορέιρα που έφτασε αισίως τις 38 εμφανίσεις σε αγώνες πρωταθλήματος μη έχοντας χάσει λεπτό μέχρι τώρα φέτος. Ο Πορτογάλος πορτιέρο έχει μάλιστα καταφέρει να διατηρεί το ποσοστό διατήρησης του μηδέν στα παιχνίδια που αγωνίζεται πάνω από το 50% καθώς το κατάφερε σε 20 παιχνίδια από τα 38 που ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δηλαδή σε ποσοστό 52.6% των αγώνων πρωταθλήματος που συμμετείχε.
Ας δούμε όλες τις μετεγγραφές από το Γενάρη του 2009 και μετά.

Ιανουάριος 2009
Μιχάλης Κωνσταντίνου
Δημήτρης Γραμμόζης
Γιάροσλαβ Μπίενουκ
Ντούσαν Τζόκιτς
Φειδίας Παναγιώτου
Ράφαλ Κόζνικ

Ιανουάριος 2010
Κακά
Λεάντρο
Ερνάν Ρενχίφο

Ιανουάριος 2011

Ιανουάριος 2012
Αντρέ Άλβες
Μπριάν Μπεργκουνιού
Ντέντι Μπεν Νταγιάν
Ιανουάριος 2013
Ζοσε Μορέιρα
Ονηησιφορος  Ρουσιάς

Ιανουάριος 2014
Αλεξ Ρούμπιο
Σερζινιο Φίλιο
Ρικάρντο Φερναντές