Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα δυο μεγάλα “αν”

Τα δυο μεγάλα “αν”

ma_06561


Θα μας πείτε τώρα, “τι το ψάχνετε, με το ΑΝ δεν άλλαξε ποτέ κάτι” και ίσως να έχετε και δίκαιο. Όμως θεωρούμε πως από τα λάθη μας πρέπει να μαθαίνουμε, έτσι ώστε να τα αποφεύγουμε στο μέλλον. Δόξα το Θεό λάθη κάναμε πολλά στο πρόσφατο παρελθόν και τα πληρώσαμε σχεδόν όλα. Θα κάνουμε αναφορά όμως μόνο σε δυο, που πιστεύουμε πως είναι και τα πιο σημαντικά.

Ξεκινάμε από αυτό που ανέφερε ο Αντρέας Δημητρίου πριν το παιχνίδι: “αν υπήρχε οικονομική υγεία στο σωματείο, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά”. Δεν εννοούσε προφανώς πως οι παίκτες μας δεν παίζουν, γιατί εν πληρώνονταν, αλλά πως αργά ή γρήγορα, όταν δεν υπάρχει σταθερότητα στο οικονομικό, τα προβλήματα θα σε βρουν και σε επηρεάσουν. Τι θα μπορούσε να γίνει βέβαια από τη στιγμή που το χρέος υπήρχε; Χαμηλότερος προϋπολογισμός ίσως και αποφόρτιση της ομάδας από την πίεση, μέσω ειλικρίνειας και προσγείωσης.

Και περνάμε στο δεύτερο “Αν”. Καλώς ή κακώς ο Σαβέφσκι απομακρύνθηκε. Που θα βρισκόταν η ΟΜΟΝΟΙΑ αν αντί του Λοτίνα, προσλαμβάναμε τον Καϊάφα και το τημ του με ξεκάθαρο στόχο να διαχειριστούν τη ζημιά; Ο Καϊάφας σε αντίθεση με τον Ισπανό, ξέρει ακριβώς που ήρθε και ποια προβλήματα έχει να διαχειριστεί, δεν πειραματίζεται, ξέρει όλους τους αντιπάλους, αλλά κυρίως ξέρει και το ειδικό βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Διόρθωσε την ψυχολογία σε μικρό χρόνο, διόρθωσε και την εικόνα σε χρόνο ρεκόρ! Η ΟΜΟΝΟΙΑ που μέχρι πριν δυο βδομάδες δεν βλεπόταν, αποκαθήλωσε Απόλλωνα και Αποέλ.

Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η άποψη μας περί ποιότητας του ρόστερ δεν αλλάζει λόγω των εμφανίσεων με τον Καϊάφα. Κάποια στιγμή θα πληρώναμε την έλλειψη επιλογών σε συγκεκριμένες θέσεις, άλλωστε πληρώνουμε ήδη το εύκολο γκολ και δεν είναι μόνο αυτό. Απλά ΑΝ ήταν καλύτερες οι συνθήκες και δεν υπήρχε η κακή παρένθεση Λοτίνα, δεν θα περνούσαμε μια χρονιά μες τα δράματα και τις εσωτερικές διαμάχες. Θα ήμασταν σίγουρα πιο κοντά στην κορυφή και επειδή έχουν και οι άλλοι κτυπητές αδυναμίες, ποιος ξέρει, ίσως να είχαμε τις ελπίδες μας. Αν…