Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γαλλικό κλειδί στην άμυνα

Γαλλικό κλειδί στην άμυνα

vik_1439


Του Κώστα Καλλή, “Ο Φιλελέυθερος”

Το καλοκαίρι δεν ήταν βέβαιο αν θα συνέχιζε στην Ομόνοια. Ως γνωστόν η ένταξή του στις προπονήσεις της ομάδας έγινε αργοπορημένα, αφού το μέλλον του ήταν αβέβαιο.

Τελικά, μετά από συζητήσεις με τη διοίκηση με απώτερο σκοπό τη μείωση του συμβολαίου του, βρέθηκε η χρυσή τομή και διατηρήθηκε στο ρόστερ. Και όχι μόνο, αφού ο Γάλλος αμυντικός είναι τέταρτος σε χρόνο συμμετοχής (1.891 λεπτά), πίσω από τους Μορέιρα (2.610), Μαργκάσα (2.165) και Σκέμπρι (2.076).

Ο Σερφά αγωνίστηκε στα 23 από τα 29 ματς πρωταθλήματος (21 ως βασικός και 2 ως αλλαγή). Πέτυχε ένα γκολ, αυτό που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» (1-0), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα με την έλευση του Καϊάφα παρουσιάζεται αναγεννημένος και δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας. Αποφασιστικός στα μαρκαρίσματά του, βγάζει πάθος και θέληση, ενώ στο ψηλό παιχνίδι κυρίως είναι ανίκητος.

Έχει σημαντικό μερίδιο στη βελτίωση της αμυντικής γραμμής του «τριφυλλιού», ενώ με συχνές αναφορές του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook δείχνει πως έχει δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο της. Ο Καϊάφας τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για την παρουσία του Σερφά και αναμένει ανάλογη συνέχεια.