Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Για μας, για σας, όλα για τη νίκη»

«Για μας, για σας, όλα για τη νίκη»

vik_0803


Του Κώστα Καλλή / Sentragoal.com.cy

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κώστα Καϊάφα συνδυάστηκε με την αφετηρία μιας σειράς από 12 ντέρμπι, μέχρι και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ήδη έχουν περάσει τα τέσσερα, με απολογισμό μια νίκη και τρεις ισοπαλίες. Η αλλαγή που επέφερε ο νέος τεχνικός της Ομόνοιας είναι εμφανής, τόσο με την αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών όσο και με το τι οι ίδιοι δηλώνουν στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που δηλώνουν παρόντες.

Το αυριανό ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ έχει τις ιδιαιτερότητές του, όπως πάντα, με τον κόσμο να το αναμένει με ανυπομονησία, να ζει και να αναπνέει γι’ αυτό. Ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο μεταξύ των δυο ομάδων, με τους πράσινους να έχουν εξαιρετική εμφάνιση, αλλά να τους λείπει το γκολ (0-0).

Οι ποδοσφαιριστές, λοιπόν, όπως είναι λογικό δέχονται ερωτήσεις από οπαδούς τους για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. «Για μας, για σας, όλα για τη νίκη», είναι η απάντηση που δίνουν, δείχνοντας πόσο το θέλουν και οι ίδιοι, αλλά γνωρίζοντας και τον πόθο των οπαδών τους.

Ωστόσο, δεν περιορίζονται με τα όσα λένε στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά διευκρινίζουν πως σε όλα τα ματς θα έχουν ως στόχο την καλή εμφάνιση, η οποία να συνοδεύεται και με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από τα λεγόμενα των παικτών, γίνεται αντιληπτό πόσο θέλουν το τρίποντο στο αυριανό ματς, με όλους πλέον να γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι αγώνες με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Το γόητρο και ο κόσμος αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση γι’ αυτούς. Η αγάπη που δείχνει ο κόσμος προς το πρόσωπό τους, τόσο πιο πολύ τους γεμίζει με ευθύνη και του υπόσχονται μόνο χαρές στο μέλλον.

Ακόμη, η παρουσία του Καϊάφα στον πάγκο της ομάδας, ποδοσφαιριστή που… έφαγε με το κουτάλι τέτοια ματς, είναι γέννημα θρέμμα της Ομόνοια και ξέρει τι εστί «αιώνιο» ντέρμπι, έχει βοηθήσει αρκετά στην τόνωση του ηθικού των παικτών.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας φρόντισε, παράλληλα με την τακτική προετοιμασία της ομάδας, να τονώσει το ηθικό. Την ίδια ώρα, όμως, ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το προηγούμενο ματς με τον ΑΠΟΕΛ, δίνοντάς τους να καταλάβουν πως πρόκειται για άλλο παιχνίδι.

Στην Ομόνοια γνωρίζουν πως ο αντίπαλός τους «καίγεται» για τη νίκη, για ευνόητους λόγους, όμως και στο «τριφύλλι» έχουν κίνητρα και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, αλλά και τις επιτυχίες.