Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Επηρεάζουν και το προγραμματισμό τα νέα δεδομένα

Επηρεάζουν και το προγραμματισμό τα νέα δεδομένα

vik_8740


Αλλιώτικος θα είναι ο φετινός προγραμματισμός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφού οι κανονισμοί αλλάζουν και κάθε ομάδα θα δικαιούται να έχει 15 ξένους/κοινοτικούς ποδοσφαιριστές και όχι 17. Επιπρόσθετα θα υποχρεούται να δηλώσει 10 Κύπριους, εκ των οποίων οι 5 από την ακαδημία της. Για τα νέα δεδομένα αναδημοσιεύσαμε χθες κομμάτι του Ηρόδοτου Μιλτιάδους. Πιο κάτω αναλυτικά τι θα ισχύε αν η ΟΜΟΝΟΙΑ έμπαινε στο πρωτάθλημα 2014/15 με το σημερινό ρόστερ της κάτι που προφανώς είναι αδύνατο.

Ξένοι/Κοινοτικοί (17)

Κοινοτικοί (11): Κόριν Μπρουκς, Ζοσέ Μορέιρα, Σοφιάν Σερφά, Χοσέ, Ζοάο Πάουλο Αντράντε, Λεάντρο, Άντονι Σκαραμοτσίνο, Ρενάτο Μαργκάσα, Νούνο Ασίς, Ρικάρντο Φερνάντες και Αντρέ Σκέμπρι.

Ξένοι (6): Τόνι Τέιλορ, Πλατινί, Σερτζίνιο, Ρασίντ Αλαμπί, Γκανίου Ατάντα, Αλίπιο Ντουάρτε

 

Κύπριοι(10)

Ακαδημία (5): Χάρης Κυριάκου, Χριστόφορος Χαραλάμπους, Παναγιώτης Θεράποντος, Αντρέας Παναγιώτου, Αντρέας Σοφοκλέους

Από άλλες ομάδες (5): Γιώργος Εφραίμ, Ονησίφορος Ρουσιάς, Γιάννης Χατζηβασίλης, Ευαγόρας Χατζιφραγκέσκου, Δημήτρης Μουλαζίμης

 

Λίστα Β (2)

Άλεξ Ρούμπιο, Τζάστιν Μεγκόλο

 

Σημείωση: Αναφέρονται μόνο παίκτες που μπήκαν τουλάχιστον μια φορά στην αποστολή σε αγώνα πρωταθλήματος.

 

Προφανώς ο προγραμματισμός επηρεάζεται

Με τα όσα έχουμε αναφέρει, προφανώς ο προγραμματισμός επηρεάζεται και μάλιστα αρκετά. Καταρχάς η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να δηλώσει 17 ξένους/κοινοτικούς, έτσι τουλάχιστον 1 ξένος και 1 κοινοτικός θα δουν τη πόρτα της εξόδου. Ταυτόχρονα, αν ο Καϊάφας θέλει να αποκτήσει ένα μη Κύπριο ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να αποχωρήσει άλλος.

Όσον αφορά τους παίκτες από την ακαδημία, πέραν από τους νεαρούς που είναι ήδη στην ομάδα μας, εν ενεργεία (και σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας) θεωρούνται οι Ηλίας Χαραλάμπους, Στάθης Αλωνεύτης και Μάριος Δημητρίου.

 

Κλειδί οι Κύπριοι και οι…πολυθεσίτες!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι τυχερή που έχει στις τάξεις της τον Άλεξ Ρούμπιο (κυρίως αυτόν) και το Τζάστιν Μεγκόλο που μπορούν να προσφέρουν ενώ δεν καταλαμβάνουν θέση κοινοτικού ή ξένου, μιας και έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.1993. Μακροπρόθεσμα όμως, είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα που θα διαθέτει ποιοτικούς Κύπριους στο ρόστερ της, θα αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων, κυρίως όσον αφορά το βάθος! Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να επενδύσει στους Κύπριους και ο Καϊάφας ήδη κοιτάζει πολύ προς την ακαδημία του.

Την ίδια στιγμή σημαντικοί ειδικά για του χρόνου είναι και οι πολυθεσίτες παίκτες. Παίκτες όπως ο Λεάντρο, ο Σκαραμοτσίνο, ο Μαργκάσα και ο Αντράντε, μπορούν να βοηθήσουν σε περισσότερες από μια θέσεις και ίσως παίξουν το δικό τους ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήμαος.