Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κρατάμε τα θετικά, να κτίσουμε επάνω τους

Κρατάμε τα θετικά, να κτίσουμε επάνω τους

vik_6384


Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ευχάριστα για το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οικονομικά προβλήματα, μπόλικη ανασφάλεια και μόλις ξεπρόβαλε η ελπίδα, κάτι αρνητικό ερχόταν για να την τσακίσει. Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό, έχει ηρεμίσει κάπως η κατάσταση, στο τέλος της ημέρας όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τελειώνει αποτυχημένα μια χρονιά και ότι χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει. Σε αυτό το κομμάτι πάντως, δεν θα σταθούμε στα όσα περάσαμε, ούτε σε άλλα αρνητικά. Θα μιλήσουμε για αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να πάνε καλά, αλλά και σε άλλα που θα πρέπει για να συνεχίσει η ανοδική πορεία.

Ξεκινάμε από τη γενικότερη ηρεμία. Η διοίκηση προφανώς δεν μπορεί να κριθεί μέσα σε 2 μήνες, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, αλλά και στην πορεία μιας χρονιάς που θα κληθεί να διαχειριστεί εξ’ολοκλήρου. Πλέον όμως, είναι γεγονός πως η κατάσταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ μοιάζει λιγότερο ταραχώδης και αυτό πρέπει να της πιστωθεί. Είναι κατανοητό από όλους πως το οικονομικό πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και θα χρειάζεται βοήθεια από το κόσμο, όμως δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανασφάλεια. Σε αυτό το σημείο πάντως, θα πούμε πως θα θέλαμε να δούμε περισσότερες ιδέες (όπως το branding) να διερευνόνται, για να αυξηθούν τα έσοδα.

Προχωράμε στο αγωνιστικό. Η πρόσληψη του Κώστα Καϊάφα συσπείρωσε τον κόσμο, αλλά είχε και άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που παίζει η ομάδα. Θυμίσαμε ΟΜΟΝΟΙΑ σε κάποια παιχνίδια και ο κόσμος το εκτιμά, χωρίς να ξεχνάει κανείς ότι οφείλουμε του χρόνου να παίξουμε πολύ καλύτερα και για μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι πιο εύκολο να παίζεις χωρίς πίεση, για να μην πάθουμε ότι φέτος, θα χρειαστεί προσεκτικός σχεδιασμός/προγραμματισμός και συγκέντρωση στο στόχο.

Και τελειώνουμε με το επικοινωνιακό. Γράφαμε και χθες, ότι η στάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ άλλαξε και αυτό μπορεί να πιστωθεί πέραν από τον Αντρέα Δημητρίου, στον Λάκη Πολυκάρπου (υπεύθυνος επικοινωνίας) και κυρίως στον Χριστόδουλο Χριστοδούλου (υπεύθυνος τύπου) που ανέλαβε τη γενική καθοδήγηση και πιο έμπειρος πλέον, τα πάει περίφημα. Το ύφος που βγαίνει προς τα έξω είναι τέτοιο που περνάει το μήνυμα πως μπορεί να έχουμε προβλήματα, εξακολουθούμε όμως να είμαστε μια μεγάλη ομάδα και τον σεβασμό τον απαιτούμε.

Υπάρχουν το τονίζουμε πολλά περισσότερα να γίνουν. Άλλωστε δεν έχουμε καταφέρει απολύτως τίποτα προς το παρόν. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και να κτίσουμε επάνω τους.