Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α.Δημητρίου για Φοφανά: «Nα προσθέσει τα στοιχεία που θέλουμε»

Α.Δημητρίου για Φοφανά: «Nα προσθέσει τα στοιχεία που θέλουμε»


Για την πρώτη μεταγραφή της νέας αγωνιστικής περιόδου, το θέμα τεχνικού διευθυντή, τον προγραμματισμό και το προσεχές παιχνίδι με τον Απόλλωνα μίλησε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας. Ο Δημητρίου είπε πως μεγάλο μέρος του σχεδιασμού θα καλυφθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, δηλαδή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πιο κάτω οι δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρίου στο Super ΣΠΟΡ FM:

Για την χθεσινή απόκτηση Φοφανά:

– Είναι η πρώτη μετεγγραφή της ομάδας μας για τη νέα σεζόν και ουσιαστικά με την απόκτηση του Φοφανά έχει ανοίξει και το κεφάλαιο προγραμματισμός. Αυτή η κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια του στόχου για δημιουργία μίας διεκδικητικής και ποιοτικής ομάδας, με χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Φοφανά αποτελεί βασική επιλογή του προπονητή μας, Κώστα Καϊάφα, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του, καθώς πιστεύει ότι θα προσφέρει στο σύνολο στοιχεία που ο ίδιος θέλει να βάλει στην ομάδα μας.

Για τον προγραμματισμό:

– Έχουμε ήδη μπει στην περίοδο προγραμματισμού για τη νέα σεζόν. Είναι φυσιολογικό ότι μέσα σε αυτήν την περίοδο θα γίνουν συζητήσεις και με ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ, είτε που δεσμεύονται με συμβόλαιο, είτε που μένουν χωρίς συμβόλαιο. Όσο ο χρόνος περνά, ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να αναμένει εξελίξεις σ’ αυτό το κεφάλαιο. Επίσης, ζητούμε από τον κόσμο μας να περιμένει τις επίσημες θέσεις του Σωματείου μας, διότι αυτήν τη περίοδο θα διαβάζει και θα ακούει πολλά. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να επιβεβαιώνουμε ή να διαψεύδουμε θέματα προγραμματισμού. Μετά το τέλος της σεζόν δεν θα έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για προγραμματισμό, συνεπώς θα καλύψουμε αρκετό δρόμο σ’ αυτό το κομμάτι και κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει πως οι διεργασίες θα είναι συνεχής και έντονες. Ο στόχος είναι να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις, αλλά μεθοδικές και ιδιαίτερα προσεκτικές, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε μία διεκδικητική ομάδα, μέσα στα σωστά οικονομικά πλαίσια.

Το θέμα τεχνικού διευθυντή:
– Λαμβάνοντας υπόψη το δεδομένο πως με το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου λίγοι ποδοσφαιριστές μας θα μείνουν χωρίς συμβόλαιο, το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα πως το έργο το τεχνικού διευθυντή θα κριθεί σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα, όταν δηλαδή θα υπάρχει η ανάγκη για σημαντικό αριθμό προσθαφαιρέσεων στην ομάδα. Ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή θα είναι πολύπλευρος και δεν θα περιορίζεται μόνο στον τομέα εξεύρεσης ποδοσφαιριστών. Θα υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στον προπονητή, στους συνεργάτες του και στον τεχνικό διευθυντή. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου μας, κ. Δώρος Σεραφείμ, η ομάδα μας θα προχωρήσει σε μετεγγραφική ενίσχυση εάν παρουσιαστούν περιπτώσεις που κριθούν από το τεχνικό επιτελείο ως ιδανικές για τα δεδομένα της ομάδας μας (αγωνιστικά και οικονομικά) και δεν θα περιμένει την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή για να ξεκινήσει ο προγραμματισμός. Εξάλλου όπως είπαμε προηγουμένως, το έργο του τεχνικού διευθυντή θα κριθεί σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα.

Για τον Κώστα Καϊάφα:

– Υπάρχει ένα δείγμα της μέχρι στιγμής δουλειάς του Κώστα Καϊάφα και του επιτελείου του, το οποίο κρίνεται ως θετικό, πάντα υπό τις συνθήκες που ίσχυαν όταν ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα του Σωματείου μας. Υπάρχει επιθυμία από όλες τις πλευρές για συνέχιση της συνεργασίας και τη νέα σεζόν. Επίσης, η πλειονότητα του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει σχηματίσει θετική εικόνα για το έργο του Κώστα Καϊάφα. Σύντομα το Δ.Σ. θα χειριστεί το όλο θέμα.

Όσο αφορά το Κυριακάτικο αγώνα με την Απόλλωνα:

– Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, ο Απόλλωνα διεκδικεί το πρωτάθλημα και θα έρθει για νίκη. Μετά από τα όσα είδαμε στο παιχνίδι με τον Ερμή θέλουμε να διορθώσουμε την ομάδα του τελευταίου 20λεπτου και ασφαλώς θέλουμε να νικήσουμε. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το φινάλε. Για κανέναν στην Ομόνοια δεν αποτελεί ισχυρό κίνητρο η κατάκτηση της 4ης θέσης. Θέλουμε να βγάλουμε μια καλή εικόνα, να κερδίσουμε μια ομάδα που βρίσκεται πιο ψηλά από εμάς και αυτό θα δώσει αυτοπεποίθηση και χαρά στον κόσμο. Θέλουμε τον κόσμο να είναι εκεί για να βοηθήσει και ηθικά και οικονομικά, ενώ θέλουμε να ξεπεράσουμε και τις 4 χιλιάδες εισιτήρια διάρκειας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τον κόσμο τον χρειάζεται η ομάδα.