Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Η Ομόνοια θα χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου της και στα επόμενα...

«Η Ομόνοια θα χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου της και στα επόμενα και στα μεθεπόμενα κριτήρια»


Στο ραδιοφωνικό σταθμό Super Sport μίλησε σήμερα ο Ανδρέας Δημητρίου. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε δηλώσεις που αφορούν κυρίως τα κριτήρια Μαρτίου και κατ’ επέκταση θέματα για το οικονομικό.

Για τα κριτήρια Μαρτίου και τη συνέχεια όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της Ομόνοιας που έκανε άλλη μια συγκλονιστική προσπάθεια. Έκανε την υπέρβαση και βοήθησε στο να καλύψουμε πολύ δρόμο. Ευχαριστούμε τους χορηγούς του σωματείου, αλλά και φίλους της Ομόνοιας που βοήθησαν με δάνεια για να καλυφθεί ένα σημαντικό ποσό. Μετά από συντονισμένες ενέργειες, μπορέσαμε να καταθέσουμε το φάκελο μας. Γυρίσαμε σελίδα και έχουμε τώρα τους μηνιαίους ελέγχους και τα κριτήρια Ιουνίου. Το σωματείο θα προχωρήσει σε μείωση προϋπολογισμού για να μπορεί να αποπληρώνει και τα χρέη του και να μην ζητά τη βοήθεια του κόσμου σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είναι δεδομένο πως η Ομόνοια θα χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου της και στα επόμενα και στα μεθεπόμενα κριτήρια, αλλά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν. Όμως, με τη μείωση του προϋπολογισμού δεν θα είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό η ανάγκη για βοήθεια από τον κόσμο. Τα φετινά έσοδα υπολογίζονται 6 εκ. ευρώ, όμως το πρόβλημα δημιουργείται από τα παλιά χρέη. Η ομάδα χρειάζεται ένα επιπλέον ποσό 2.5 εκ. ευρώ για να καλύψει τα παλιά χρέη».

Όσο αφορά την ανησυχία που επικρατεί στον κόσμο για το γεγονός ότι το σωματείο δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον προϋπολογισμό της νέας περιόδου, τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας:
«Οι ανησυχίες είναι λογικές. Αν δεν ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη δεν θα το κάναμε. Ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό. Φτάσαμε στις 3000 διαρκείας, ο κόσμος της Ομόνοιας μπορεί να φτάσει σε μεγαλύτερα επίπεδα.  Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο μπάτζετ. Έγιναν κάποιες μελέτες για το που θα κυμαίνεται ο προϋπολογισμός και το θέμα αυτό, θα το δούμε σύντομα. Ο κόσμος θα ενημερωθεί για όλα».

Για την αλλαγμένη εικόνα της ομάδας με προπονητή τον Κώστα Καϊάφα:
«Τα λόγια είναι περιττά όταν η εικόνα μιλά στο γήπεδο. Υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αγωνιστική εικόνα και τον χαρακτήρα που βγάζει η ομάδα. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους