Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ιδανικοί αυτόχειρες

Ιδανικοί αυτόχειρες


Δώρο την ισοπαλία έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ στον Ερμή. Η ομάδα μας μέχρι το 65 έλεγχε πλήρως τον αγώνα και απειλήθηκε ελάχιστα από τον αντίπαλο της. Κάπου εκεί όμως και κυρίως μετά την αναγκαστική αλλαγή του Αντράντε, έσβησε ο διακόπτης, άρχισαν απαράδεκτα λάθη και δυο εύκολα γκολ του Ερμή έφεραν την ισοπαλία.

Α’ ημίχρονο

Καλύτερη σε όλο το α’ ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στο 5′ ο Εφραίμ βρέθηκε μόνος στο πέναλτι, καθυστέρησε όμως και έχασε την ευκαιρία. Στη συνέχεια η ομάδα μας πίεσε και προσπάθησε με κάποιες μπαλιές να σκοράρει, ο Ερμής όμως έδειχνε να κρατά. Στο 12′ ο Ασσίς έκανε καλό σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Αραμπατζή να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το σκορ άνοιξε. Ο Εφραίμ έκανε μια καταπληκτική μπαλιά στο Σκέμπρι που φάτσα με τον Αραμπατζή δεν λάθεψε και σκόραρε! 7 λεπτά αργότερα πήγαν να αντιστραφούν οι ρόλοι, την εξαιρετική μπαλιά του Σκέμπρι όμως, πρόλαβε ο Αραμπατζής προ του Σκέμπρι. Στο 21′ ο Σκέμπρι μπήκε απειλητικά στη περιοχή αλλά έκανε λάθος πάσα, ενώ στον αιφνιδιασμό ο Μοράν έκανε σουτ που απέκρουσε ο Αντράντε. Αυτή ήταν η μόνη φάση που ο Ερμής απείλησε ουσιαστικά. Στο 39′ ο Χάρης Κυριάκου έβγαλε πολύ καλή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Εφραίμ αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς. Στο 44′ ο Ντε Πίνα έκανε σοβαρό λάθος και ο Αραμπατζής αναγκάστηκε να πιάσει τη μπάλα με τα χέρια, μετά από πάσα προς τα πίσω. Η εκτέλεση του διπλού δεν έφερε κάτι καλό. Τελευταία φάση ένα σουτ του Σερτζίνιο που έφυγε άουτ στην εκπνοή.

Β’ ημίχρονο

Δυο πρόσωπα για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Μέχρι το 65 υπέροχη, μετά χωρίς αρχή και τέλος. Η πρώτη φάση πάντως ήταν για τον Ερμή και έφερε ισοφάριση. Ο Μοράν έκανε όμορφη ενέργεια, έβγαλε μόνο τον Τακμπαντζούμι που δεν λάθεψε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξύπνησε, και απάντησε στο επόμενο λεπτό. Ασσίς και Κυριάκου συνδιάστηκαν υπέροχα, ο Χάρης βρήκε τον Φερνάντες που με την πρώτη έδωσε στον Σκέμπρι. Ο Σκέμπρι πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ζάρκοβιτς και σούταρε με το αριστερό στη γωνιά του Αραμπατζή! Το γκολ βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ που στο 56 απείλησε με σουτ του Λέο που απέκρουσε ο Αραμπατζής σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Λεάντρο σκόραρε με κεφαλιά, έκανε το 3-1 και φάνηκε πως το παιχνίδι τελείωσε. Στο 65΄ο Λέο έκανε υπέροχη ενέργεια, έβγαλε τον Εφραίμ μόνο, όμως ο Σαμάρας με υπερένταση πρόλαβε να διώξει. Στο ίδιο λεπτό, ο Ασσίς βγήκε φάτσα με τον Αραμπατζή, η πλάσα του όμως σταμάτησε στο δοκάρι. Από τη φάση αυτή και μετά έπεσε ο διακόπτης. Στο 71′ ο Μοράν μπήκε ανενόχλητος στη περιοχή και γύρισε στον επίσης ανενόχλητο Τακμπατζούμι που σκόραρε προ κενής εστίας. Μετά από κάποιες προϋποθέσεις που δεν έφεραν φάση, στο 85 ήρθε η ισοφάριση. Ενρίκε και Παπαθανασίου έπαιξαν με το κεφάλι, το αμυντικό δίδυμο έκανε κακή άμυνα και ο Παπαθανασίου με πλάσα νίκησε το Μορέιρα. Τελευταία φάση του αγώνα, ένα τραγικό λάθος του επόπτη Νικήτα. Ο Λέο έβγαλε στον Ασσίς που με την πρώτη βρήκε το Ρούμπιο που σκόραρε. Ο Νικήτα ανακάλυψε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε

Συμπερασματικά

Το σημερινό παιχνίδι αντικατοπτρίζει πλήρως τη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ: του ύψους και του βάθους. Εξαιρετική σε κάποια σημεία, μέτρια σε άλλα, τραγική σε φάσεις που στοιχίζουν κάθε φορά. Ο Καϊάφας έχει πολλά να διορθώσει ενόψει 20014/15 και αρκετά ξεκινάνε από αδυναμίες του ρόστερ.

[nggallery id=451]