Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Με γνώμονα το οικονομικό και προσεγμένες κινήσεις

Με γνώμονα το οικονομικό και προσεγμένες κινήσεις

sak_5337


H OMONOIA έχει πραγματοποιήσει μόνο μια μεταγραφή για του χρόνου, αυτή του Γκαουσού Φοφανά. Με τα ονόματα που ακούγονται όμως, είναι ξεκάθαρο πως πρώτος στόχος είναι το μισθολόγιο να μειωθεί αρκετά, έτσι ώστε η ομάδα μας να τελειώνει τη χρονιά συνεπής στις υποχρεώσεις της και με το μεγάλο χρέος να μειώνεται.

Κάνοντας αρχή με τον Φοφανά, το μονοετές συμβόλαιο του προνοεί απολαβές στα ίδια επίπεδα που αποκτήθηκαν πέρσι το χειμώνα οι Σερτζίνιο και Ρούμπιο. Ακόμα και την προηγούμενη καλοκαιρινή μεταγραφική, η ΟΜΟΝΟΙΑ δαπανούσε πολύ μεγαλύτερα ποσά, όμως αυτό αλλάζει. Οι παίκτες από την εγχώρια αγορά (με 1 εξαίρεση) που συζητούν με την ομάδα μας, μιλάνε για απολαβές κάτω των 100 χιλιάδων.

Βέβαια, δεν αρκεί να μειώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ τα έξοδα της, πρέπει και να διατηρήσει, ή ιδανικά να αυξήσει τα έσοδα της και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση της στο γήπεδο. Οι κινήσεις που θα γίνουν, πρέπει να είναι προσεγμένες και για τούτο το λόγο το τεχνικό τημ κοιτάει πρώτιστα παίκτες που αγωνίζονται στην Κύπρο ή που ξέρει. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα, το ρίσκο πρέπει να είναι όσο πιο μικρό γίνεται. Με αυτή τη λογική, είχε κτίσει με παρόμοιο μπάτζετ ο Κετσμπάϊα την Ανόρθωση που μπήκε στους ομίλους.

Είναι ξεκάθαρο πως ο μεγάλος στόχος για την επόμενη διετία είναι να μειωθεί το χρέος σημαντικά. Αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα δεν θα είναι ανταγωνιστική, άλλες σωματεία τα κατάφεραν γιατί όχι και η ΟΜΟΝΟΙΑ; Χρειάζεται όμως να θυμόμαστε όλοι το οικονομικό πρόβλημα και να έχουμε λογικές απαιτήσεις όσον αφορά τις μεταγραφές. Αγωνιστικά, πάντα θα έχουμε απαιτήσεις.