Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Με εύστοχο σκάουτινγκ και ένα μάγκα προπονητή

Με εύστοχο σκάουτινγκ και ένα μάγκα προπονητή

vik_3266


Μιχάλης Λουκά / GoalNews

Τρία και κάτι εκατομμύρια ευρώ η Ομόνοια, τρία παρά κάτι η Ανόρθωση για το μισθολόγιο της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αριθμοί αισθητά μειωμένοι σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν και οι οποίοι θα επιτρέψουν στους δύο συλλόγους να αποπληρώνουν παράλληλα τα παλιά χρέη που τους έχουν καταπλακώσει.

Πρόκειται για μια σώφρων οικονομική πολιτική, η οποία αν τηρηθεί πιστά από τις διοικήσεις Σεραφείμ και Πουλλαΐδη, θα θέσει τις βάσεις για την εξυγίανση των δύο εκ των βασικών πυλώνων του κυπριακού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος. Για να ορθοποδήσουν μια ώρα αρχύτερα όμως, δεν αρκεί η μείωση των εξόδων. Είναι απαραίτητη και η σημαντική αύξηση των εσόδων.

Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, επειδή στην Κύπρο ζούμε, περνά μέσα από τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Ας μην κρυβόμαστε, οι φίλαθλοι των επιτυχιών είναι πολύ περισσότεροι από τους οπαδούς παντός καιρού. Φαινόμενο συναφές με την εμπορική αξιοποίηση σε όλα τα επίπεδα.

Τίθεται, ως εκ τούτου, το εξής ερώτημα: Θα είναι σε θέση η «Κυρία» και οι τριφυλλοφόροι να ανταποκριθούν στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, με το «κουρεμένο» κονδύλι που έχουν στη διάθεση τους; Η απάντηση, πιστεύω, είναι καταφατική. Σίγουρα, κανείς δεν θα τους στήσει στον τοίχο εάν δεν πάρουν τίτλο. Μπορούν όμως να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί, να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στο ρόλο τους και ότι προκύψει. Αρκεί ένα εύστοχο σκάουτινγκ και ένας μάγκας προπονητής που θα πετύχει να δημιουργήσει (και όχι να αγοράσει) ένα ισχυρό σύνολο, ισορροπημένο μεταξύ ταλέντου και εμπειρίας.

Σημειώνω επίσης (προς παράγοντες) ότι το σλόγκαν «οι πρωταγωνιστικοί στόχοι θυσιάζονται λόγω οικονομικής επιβίωσης», γίνεται αποδεκτό μόνο στις περιπτώσεις που εφαρμόζεται ανανέωση του ρόστερ σε μεγάλη κλίμακα. Δεν γίνεται αποδεκτό ως εκ των προτέρων άλλοθι, εάν κι εφόσον η πορεία της ομάδας πάρει τον κατήφορο.