Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρόεδρε, από το στόμα σου και στου Καϊάφα το αυτί

Πρόεδρε, από το στόμα σου και στου Καϊάφα το αυτί

sak_5334


Του Κώστα Καλλή, “Ο Φιλελεύθερος”

Ο προϋπολογισμός της Ομόνοιας τη νέα σεζόν θα είναι αισθητά μειωμένος, κάτι που τονίστηκε εξαρχής από τη νέα διοίκηση και το επιβάλλει η δύσκολη οικονομική κατάσταση του σωματείου. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να μειωθούν απολαβές παικτών που είναι στο έμψυχο δυναμικό και διατηρούν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, ενώ το μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών που θα αποκτηθούν θα είναι σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής του σωματείου, είναι η προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών από την ακαδημία.

Χθες, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έρθουν δέκα Κύπριοι ποδοσφαιριστές και οι πέντε απαραιτήτως από την ακαδημία μας». Και λέω εγώ: Πρόεδρε, από το στόμα σου και στου Καϊάφα το αφτί. Το κυπριακό στοιχείο απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο από την Ομόνοια και είναι καιρός να δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς.

Αν δεν πάρουν χρόνο συμμετοχής, να μπουν στα βαθιά, κανείς δεν θα μπορέσει να κάνει το βήμα. Όσοι αξίζουν θα επιβιώσουν. Ο Καϊάφας προέρχεται από την ακαδημία της Ομόνοιας και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι απαιτείται για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Η υπομονή και η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητα στοιχεία από πλευράς του ποδοσφαιριστή, ενώ η πίστωση είναι αναγκαία από τον προπονητή.

Τα όσα είπε ο κ. Σεραφείμ είναι ευχάριστα και ενθαρρυντικά για τους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα όπως η Ομόνοια. Απομένει τα λόγια να γίνουν πράξη. Πολλές φορές, ειδικά για τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, ο ανταγωνισμός παρασύρει.

Ο προπονητής στην προσπάθειά του να πετύχει ο ίδιος, αλλά και η ομάδα του, δεν ρισκάρει (και πολλές φορές όχι αδικαιολόγητα), με αποτέλεσμα οι νεαροί να μένουν στο περιθώριο και να αναζητούν απεγνωσμένα την ευκαιρία τους. Όταν, όμως, ο Καϊάφας αισθάνεται ότι έχει σύμμαχο τη διοίκηση στην προσπάθεια ανανέωσης της ομάδας, τότε οι πιθανότητες ανέλιξης κάποιων παικτών θα αυξηθούν και σταδιακά θα επωφεληθεί και η ομάδα. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής για όλους.