Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σπουδαία ανατροπή, δίκαιη νίκη

Σπουδαία ανατροπή, δίκαιη νίκη


Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο 20λεπτο, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε δίκαιη νίκη επί του Απόλλωνα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ανατροπής οι δυο αλλαγές του Καϊάφα Εφραίμ και Ρουσιάς, καθώς και ο σκόρερ και των δυο τερμάτων Σκέμπρι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ από το 75 μέχρι το 90+3 ήταν εκείνη που θέλει ο κόσμος και κέρδισε ακόμα και τα σοβαρά λάθη του κακού Σκαπούλλη.

Α’ ημίχρονο

Με αρνητικό πρωταγωνιστή το Σκαπούλλη, ο Απόλλωνας μπήκε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Η πρώτη μεγάλη για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 7. Φάουλ του Μαργκάσα στο δέυτερο δοκάρι, ο Ατάντα γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά, ο Ρούμπιο στόπαρε και σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Βάλε. Στο 8′ ο Σκέμπρι έφυγε μόνος και ανατράπηκε από τον Μερκή που έπρεπε να αποβληθεί. Ο Σκαπούλλης προκλητικά, έδωσε μόνο κίτρινη. Στο 13′ ο Αλίπιο μέσα από τη περιοχή έκανε πλάσα, η μπάλα έγλυψε το δοκάρι και έφυγε άουτ. Ο Απόλλωνας απάντησε άμεσα, με σουτ του Γκιέ που έφυγε άουτ. Στο 18′ 2η ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ρομπέρ από αριστερά γύρισε στον Γκιέ που έκανε σουτ με την πρώτη, όμως ο Μορέιρα απέκρουσε. Στο 25′ ο Ατάντα σκόραρε μετά από μελέ στη περιοχή, το γκολ όμως ακυρώθηκε ορθά σαν οφσάιντ. Στο 35′ το σκορ άνοιξε για τον Απόλλωνα. Σέντρα του Ρομπέρ και ο Γκιέ με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε άμεσα και στο 38 δικαιούτω πέναλτι σε χέρι του Μεριέμ. Δεύτερο σοβαρό λάθος του Σκαπούλλη που δείχνει κόρνερ. Τελευταία φάση στο ημίχρονο στο 45′ όταν ο Λέο έκανε σουτ μέσα από τη περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει και να πάει άουτ.

Β’ ημίχρονο

Ισοζυγισμένο το β ημίχρονο, με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο τέταρτο να ανήκουν στον αντίπαλο και την ΟΜΟΝΟΙΑ να φυλάει τα καλύτερα στο τέλος. Στο 48 εξαιρετική μπαλιά του Λεάντρο στο Ρούμπιο, που δεν έβαλε το κορμί του σωστά και η ευκαιρία έκανε φτερά, ενώ θα ήταν φάτσα με το Βάλε ο Ισπανός. Στο 55′ μπαλιά του Λόπεζ στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Γκιέ, άουτ. Στο 60′ η ΟΜΟΝΟΙΑ βγήκε στον αιφνιδιασμό ο Πλατινί έψαξετον Εφραίμ, ο Βασιλείου έκανε την παρέμβαση και λίγο έλειψε να έχουμε αυτογκόλ με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ, κόρνερ. Δύο σουτ του Πλατινί και του Λεάντρο αποκρούστηκαν από το Βάλε για να φτάσουμε σε ένα δεκάλεπτο που ανήκε στον Απόλλωνα. Στο 66′ Ο Γκιέ με προβολή έστειλε τη μπάλα να γλύψει το δοκάρι του Μορέιρα. Στο 74′ ο Ατάντα έκανε λάθος, ο Χάμπερ πρόλαβε τον Μορέιρα και έδωσε στο Γκαρσία. Ο Ισπανός προ κενής εστίας σούταρε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά, ο Ρομπέρ σούταρε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Εφραίμ έβγαλε υπέροχα την ομάδα στον αιφνιδιασμό και έδωσε στο Ρουσιά. Ο Ονησίφορος έβγαλε σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Σκέμπρι με υπέροχη προβολή σκόραρε! Το γκολ έδωσε φτερά στην ομάδα του Καϊάφα και 2 λεπτά αργότερα, ο Ρουσιάς λίγο έλειψε να γίνει από δημιουργός σκόρερ, όμως το σουτ του αποκρούστηκε από τον Βάλε. Τα τελευαία λεπτά απέκτησαν τρελό ρυθμό, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι καλύτερη και να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Τελικά το πέτυχε και πάλι με τον Αντρέ Σκέμπρι, που αξιοποίησε ασσίστ του Λέο, αυτή τη φορά με το κεφάλι! Ο Σκέμπρι στο 86 με κεφαλιά έβαλε την ομάδα μας μπροστά. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε τη νίκη.

Συμπερασματικά

Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, εκείνο το ξέσπασμα της ομάδας και του κόσμου μετά το γκολ του Σκέμπρι, δείχνει πως αυτή η ομάδα θα επανέλθει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ γύρισε ένα παιχνίδι ντέρμπι, δείχοντας πως μπορεί να μένει από δυνάμεις, αλλά έχει ψυχή. Η εμφάνιση του τελευταίου εικοσάλεπτου πρέπει να αποτελεί φάρο για τη συνέχεια.

 

[nggallery id=455]