Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS To κεντρί: Ο Δώνης και το πιστόλι

To κεντρί: Ο Δώνης και το πιστόλι

bee-vs-wasp-1a-1


Αλήθεια έχω τρελλαθεί από χθες. Να μιλά το Αποέλ για διαιτησία! Ο αιώνια, ο διαχρονικά ευνοημένος να έχει και παράπονο! Ο βασιλεύς του παρασκηνίου. Ο ιδιοκτήτης της παράγκας.  Έχει μία φάση λέει ο Δώνης. Ε απάντα του ρε Κωστή μου κάθεται δίπλα σου! Πε του απλά – αν δεν θέλεις να γίνεις ερειστικός – ότι είσαι δαμέ 6 μήνες τζιαι προφανώς ακόμα να καταλάβεις πού ήρτες! Πε του ότι εμείς κάθε ματς με την ομάδα σου έχουμε 10 φάσεις, όχι μιαν! Πε του ότι εν που τα λλία παιχνίδια που ετελειώσαμε με 11 παίχτες. Πε του ότι στα ματς με την ομάδα σου μεγαλώνουν τα γήπεδα, αποβάλλουνται παίχτες μας για κεφαλιές, οι παίχτες σου βάλλουν γκολ μετά που την κατεβάζουν σαν βολεϊμπολίστες. Πε του τα εν δίπλα σου που εκάθετουν ρε Κωστή μου!

Αν υπάρχει οποισδήποτε στην Κύπρο που να νομίζει ότι ο κομάντο εχτές δεν εξεγελάστηκε που την ταχύτητα της φάσης τζιαι δεν το έδωκε ή ότι τάχατες άφηκεν πλεονέκτημα (επικαλούνται τζιαι αποκλειστικές δηλώσεις τα σάιτ-φερέφωνα), ε τότε είναι εκτός τόπου χρόνου. Ξέρετε κύριοι ποιος είναι ο κομάντο; Είναι ο διαιτητής που έδωσε κόκκινη σε παίχτη της Ομόνοιας για κεφαλιά. Η διαιτησία του χθεσινού παιχνιδιού ήταν μέχρι τη φάση του 73 που φωνάζει ο Δώνης, (στην καλύτερη για την Ομόνοια περίπτωση) 70-30 υπέρ της ομάδας του Ιωνά. Δέστε τη φάση του πρώτου λεπτού με το φάουλ στον Ρούμπιο και θα καταλάβετε. Τσιμπάει τη μπάλα, ο Ολιβέιρα τον θερίζει, ο παίχτης του Αποέλ σταματά για φάουλ και ο κομάντο δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δέστε τη φάση καρμπόν του προηγούμενου ματς με τον Λέο που μας έπρισαν τα αρχίδια για πέναλτυ: χέρι του Ολιβέιρα στο 30’ εντός περιοχής. Δέστε τη φάση του 45’ όπου η Ομόνοια κερδίζει φάουλ και προ του κινδύνου να παίξει γρήγορα και να βγει στην αντεπίθεση, σφυρίζει τέλος ημιχρόνου χωρίς ούτε μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση. Δέστε με πόση άνεση στήνει το Αποέλ για ψύλλου επαφή έξω από την περιοχή μας καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Δέστε το οφθαλμοφανές φάουλ στον Σκέμπρι εκτός περιοχής στο 71’, στο οποίο ο κομάντο κλίνει τα μάτια. Και μετά ξαναδέστε τη φάση που ζητά πέναλτυ το παράρτημα. Εάν ακόμα πιστεύει κάποιος ότι ο κομάντο είδεν το τζιαι εν το εσφύρισεν, τότε τον καλώ να ασχοληθεί με κάποιο άλλο άθλημα.

Για αυτό κύριε Δώνη. Τούτα τα κολπούθκια περί καθορισμού αποτελέσματος και επίπεδο διαιτησίας, να τα αφήκεις για αλλού. Με τον Άρη στο Τσίρειο που θα σου το έκαμνε 2-0 τζιαι πρωτάθλημα πάππαλλα, εν είσιες παράπονο για το επίπεδο της διαιτησίας; Όξα τζείνον εν θα έκρινεν αποτέλεσμα; Στο πρώτο σου ματς με την Ομόνοια κύριε Δώνη το πέναλτυ του Σκέμπρι με τον Μασσιά εν ήταν στο 0-0; Τζείνο εν επηρέαζεν αποτέλεσμα; Το πέναλτυ του Πλατινί κύριε Δώνη που ήταν στο 1-0; Ούτε τζείνον; Όσο για τα γαλλικά σου σε οπαδούς της Δυτικής, δεν μας εξέπληξεςκαθόλου. Ξέρουμεν σε, που τον τζιαιρόν που έπαιζες μάππα στην «μητέρα πατρίδα». Την απάντησή σου θα την πιάεις συστημένην στο δεύτερο ματς που θα σου κόψουμε το πρωτάθλημα.

Ο άλλος ο Προύντζος; Κάμετε μου τη χάρη ρε omonoianews στείλτε του έναν πρόγραμμα του πρωταθλήματος διότι αλόπως ένι ξέρει με ποιαν ομάδα παίζουν την άλλην εφτομάδα. Έκαμνε δηλώσεις στο supersport τζιαι λαλεί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την Αέλ. Μα είσαι Ομονοιάτης κύριε Προύντζο; Διότι εν εμείς που παίζουμε με την Αέλ την Κυριακή. Επροσπάθαν τζιαι η φτωσιή η Στέλα Σωκράτους να τα σάσει που το στούντιο. Σε ερώτηση δε του δημοσιογράφου αν υπάρχει άλλη φάση πλην του πέναλτυ για την οποία να διαμαρτύρονται, απάντησεν αρνητικά. Τούτος τουλάχιστον ζιει χρόνια στην Κύπρο, λαλεί σου έναμπου να πώ τωρά ο φτωχός, εννα μας φκάλουν τζιαι τραούδιν.

Τρίτο θέμα. Το άφησα τελευταίο, το θεωρώ όμως το πιο σημαντικό. Πολύ σωστά τα είπε ο Δημητρίου περί Αστυνομίας. Παρέλειψε όμως να αναφέρει τα εξής: Δεν είναι μόνο της Αστυνομίας η ευθύνη. Είναι και της Κοπ. Διότι εάν ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας έκανε τη δουλειά του, και η Δικαστική μοίραζε καμπάνα για κεκλεισμένων παιχνίδι στο Αποέλ για το πιστόλι και την φωτοβολίδα στην Ανατολική κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πριν 3 βδομάδες, τότε ίσως αυτός ο ατρόμητος αρτσιάκκης της Νότιας που κρύβεται στον όχλο τζιαι πυροβολά κερκίδες με γυναικόπεδα και μωρά, να το εξανασκέφτετουν. Αν όι, μπορεί να του εκάμναν πρόβλημα τζιαι να του ετραβούσαν το φτιν του οι άλλοι αρτσιάκκιες που εν δίπλα του τζιαι θωρούν τον τζιαι εν του λαλούν τίποτε. Έγραψα πολλές φορές στο παρελθόν για τα συνυπεύθυνα στην διαμορφωθείσα κατάσταση ΜΜΕ. Όλη η Κύπρος είδε πριν 3 βδομάδες τη φάση με το πιστόλι. Μάλιστα σχολιάστηκε σε ουκ ολίγα αθλητικά σάιτ μετά το τέλος του αγώνα. Πέραν του πιστολιού, οι προσκόποι της Κένετυ άναψαν και εκτόξευσαν δεκάδες φωτοβολίδες, καπνογόνα και κροτίδες. Δέκα μέρες μετάη Δικαστκή (η οποία να σημειώσω ότι δικάζει με βάση τις παραπομπές που έχει ενώπιόν της), ανακοινώνει τις ποινές. Ορίστε το δελτίο τύπου:

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας:

(α) για επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ

(β) για προσωρινή διακοπή του αγώνα κατά 1 λεπτό κατά το α’ ημίχρονο και 8 λεπτά κατά το β’ ημίχρονο κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ

(γ) για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ

(δ) για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο κατά παράβαση του άρθρου (1) (2) (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ

(ε) για ρίψη αντικειμένων κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ

(στ) για είσοδο μη εξουσιοδοτημένων προσώπων εντός του αγωνιστικού χώρου και των αποδυτηρίων μετά τη λήξη το αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 36 και 37 του Κεφαλαίου 7 της Προκήρυξης ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ως επίσης και του άρθρου 10 (2) (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/ 19.03.2014

Απόφαση: Χρηματικό πρόστιμο για όλες τις καταγγελίες

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας για ρίψη αντικειμένων κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (β)των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσία/19.03.2014

Απόφαση: Χρηματικό πρόστιμο

Δεν θα σχολιάσω τις παραπομπές της Ομόνοιας. Τα επεισόδια δεν τα προκάλεσαν οι οπαδοί της, αλλά εκείνος ο πεντάμορφος επόπτης. Anyway. Δέστε τις παραπομπές του Αποέλ. Ρίψη αντικειμένων. Μόνο. Μεταφορά φωτοβολίδων μόνο από την Βόρεια υπήρξε. Πυροδότηση φωτοβολίδων μόνο από τη Βόρεια υπήρξε. Τα «κωλόπαιδα» της Θύρας 9. Τους εγκληματίες της χώρας. Οι φωτιές που βλέπατε απέναντι ήταν άναμμα κεριών στη μνήμη των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα.

Και επειδή στη στήλη αρέσει να μιλάει πάντοτε με στοιχεία, εξασφαλίσαμε και παραθέτουμε απόσπασμα του φύλλου αγώνος του παιχνιδιού. Σημειώστε: είναι με βάση το φύλλο αγώνος του παρατηρητή που παραπέμπονται από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα τα σωματεία στη Δικαστική. Διαβάστε το και καμαρώστε τους. Καμαρώστε την ανεξάρτητη αθλητική δικαιοσύνη της Κύπρου. Παραθέτω το απόσπασμα στο τέλος του άρθρου για κάθε ενδιαφερόμενο. Δεν βάζω ολόκληρο το φύλλο αγώνα για να μην κουράσω και γιατί έτσι κι αλλιώς η ΟΜΟΝΟΙΑ παραπέμφθηκε και τιμωρήθηκε για τα πάντα. Να ένα μικρό απόσπασμα από το φύλλο αγώνος το οποίο υπογράφει ο παρατηρητής Θεοδώρου, απλά για να σας προϊδεάσω:

«Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς και πριν την έναρξη όσο και στο ημίχρονο, υπήρξε άναμμα πυρσών και καπνογόνων και ρίψης κροτίδων από οπαδούς του Αποέλ που ήταν στη Νότια κερκίδα. Πολλές φορές τα αντικείμενα αυτά ρίχτηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο σαν παιζόταν το παιχνίδι. Στο 67’ ρίχτηκε φωτοβολίδα από τη Νότια κερκίδα (Αποέλ) στην Ανατολική και από την τροχιά φάνηκε ότι ρίχτηκε με εκτοξευτήρα».

Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας παραπέμπει λοιπόν με βάση το φύλλο αγώνος την Ομόνοια για μία λίστα παραπτωμάτων και το Αποέλ μόνο για ρίξη αντικειμένων (πλαστικά ποτήρια ας πούμε). Ούτε φωτοβολίδες (σημείωση: έχουν ξεπεράσει τις 7 παραπομπές και κάθε παραπομπή αντιστοιχεί σε κεκλεισμένων), ούτε πιστόλι, ούτε τίποτα. Τα σχόλια δικά σας. Καλό όμως θα ήταν τα όσα αναφέρουμε να μην μείνουν σε επίπεδα omonoianews, αλλά να απασχολήσουν την επίσημη Ομόνοια διά της Διοίκησής της. Διότι η διασφάλιση των συμφερόντων της ομάδας, περνά μέσα από την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ομάδων από την Ομοσπονδία.

Ομόνοια μέχρι το τέλος.

Το κεντρί.

Κομμάτι από το φύλλο αγώνα που αναφέρεται στους οπαδούς του Αποέλ.