Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αιώνια μοιρασιά

Αιώνια μοιρασιά

ns017483


Σε ένα ισοζυγισμένο παιχνίδι, ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ εξήλθαν ισόπαλοι 0-0. Ο αγώνας ήταν ένα κλασσικό ντέρμπι αιωνίων, με μπόλικο πάθος και δύναμη, αλλά και καλές φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον δίκαιο, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δείχνει για άλλη μια φορά πως αδίκησε τον εαυτό της φέτος.

Α’ ημίχρονο

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι το Αποέλ, που ήταν αυτή τη φορά διαβασμένο. Μετά από κάποιες προϋποθέσεις για την ΟΜΟΝΟΙΑ και κάθετες μπαλιές που δεν έγιναν μεγάλες φάσεις, ο αντίπαλος μετά το 10 ανέβηκε. Στο 13′ ο Αλωνεύτης μπήκε επικίνδυνα στη περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Σκαραμοτσίνο όμως απέκρουσε. Δυο λεπτά αργότερα, σειρά του Αντωνιάδη να απειλήσει από αριστερά, γύρισε στο Σέρινταν που προ κενής εστίας σημάδεψε το δοκάρι. Μέχρι το 30′ το Αποέλ έλεγχε τον αγώνα κάπου εκεί όμως ένα σουτ του Σερτζίνιο που απέκρουσε ο Πάρντο ξύπνησε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 36′ ο Σκέμπρι έπιασε κεφαλιά που δεν ανησύχησε τον αντίπαλο πορτιέρο. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαλτέζος έκλεψε, έφυγε στον αιφνιδιασμό, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στο Φερνάντες που έπιασε σουτ στη γωνιά, αλλά ο Πάρντο έκανε την απόκρουση του ημιχρόνου διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 38′ νέα πολύ καλή στιγμή για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Εφραίμ ελίχθηκε όμορφα, έδωσε στο Σερτζίνιο που λίγο έξω από τη περιοχή έπιασε κεραυνό, η μπάλα  όμως δεν του έκανε το χατήρι, έγλυψε το δοκάρι και έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Ισοζυγισμένο το β’ ημίχρονο με τις καλύτερες ευκαιρίες να ανήκουν πάντως στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 49′ ο Ρούμπιο έκανε καλό σουτ που έφυγε άουτ, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης τρύπωσε στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου, με τον Πάρντο να του κλείνει το οπτικό πεδίο πριν γίνει απειλητικός. Στο 60′ ο Ασσίς βρήκε χώρο στον αιφνιδιασμό, όμως δεν είδε τον μόνο Εφραίμ και η φάση χάθηκε. Το Αποέλ απάντησε με ένα καλό σουτ του Σέρτζιο που πέρασε άουτ, ένα λεπτό μετά. Στο 68′ η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ημίχρονο. Ο Λεάντρο έκανε πολύ όμορφη μπαλιά, ο Σκέμπρι έπιασε ξεμαρκάριστη κεφαλιά ψαράκι, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Στο 70′ ο ΜΑντούκα έφυγε από αριστερά, έδωσε στον Σέρινταν που από το πέναλτι έκανε σουτ ψηλά άουτ. Μέχρι το τέλος το Αποέλ προσπάθησε με μπαλιές που δεν απείλησαν ιδιαίτερα και η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε στην κόντρα, χωρίς να φτιάξει μεγάλη φάση.

Συμπερασματικά

Δίκαιη μοιρασιά σε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες, όμως είχε και ο αντίπαλος τις δικές του για να σκοράρει. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

[nggallery id=437]