Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να έχουμε ρεαλιστικές απαιτήσεις

Να έχουμε ρεαλιστικές απαιτήσεις


Μεταγραφική είναι, φυσιολογικό είναι πολλά να συζητούνται κι ας μοιάζουν δύσκολα κάποιες φορές. Εδώ σε μεταγραφική είχε γίνει μέγα θέμα ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ κλείνει Ρομπέρτο Κάρλος, στο πιο ακραίο ίσως παράδειγμα μεταγραφικής τρέλας. Καλό είναι πάντως να είμαστε ρεαλιστές στο τι ζητάμε, για να μην έχουμε μετά παράλογες απαιτήσεις από αυτό που πήραμε.

Για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα. Ήδη τα ονόματα των Άλβες και Σπούγκιν έχουν γραφτεί και συζητηθεί. Κάποιοι πιο…τολμηροί, βάζουν και το Δημήτρη Χριστοφή στη συζήτηση. Μακάρι να έκλειναν και οι 3 δεν αντιλέμε, είναι γνωσμένης αξίας και αγαπητοί από τον κόσμο. Από αυτά τα δεδομένα όμως μέχρι την επιστροφή τους, μεσολαβούν πολλά άλλα.

Ξεκινάμε από τους Άλβες και Σπούγκιν. Ο Αντρέ προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από την Dubai Fc, ενώ και ο Γιουβάλ θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο από τη Μονς που υποβιβάστηκε. Καλώς μέχρι εδώ, δεν υπάρχει συμβόλαιο στη μέση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη θητεία τους είχαν απολαβές που η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αντέξει. Ο δεξιός μπακ Σπούγκιν έπαιρνε περίπου 40 χιλιάδες περισσότερες από το σημερινό ταβάνι και τίθεται θέμα αν η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να το ακουμπήσει για δεξί μπακ. Όσον αφορά τον Αντρέ, το ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο, οπότε ακόμα κι αν αποφασιστεί πως πρέπει να γίνει υπέρβαση, θα πρέπει να είναι γενναία κι από τις 2 πλευρές. Όπως καταλαβαίνετε καλώς να ορίσουν, αλλά με απαιτήσεις εντός λογικών πλαισίων.

Κεφάλαιο Δημήτρης Χριστοφή. Ο ίδιος ο Τζίμμης το ξεκαθάρισε, μια μέρα θα γυρίσω. Δεν είπε όμως αν αυτή η μέρα είναι 1 χρόνο μετά την αποχώρηση. Η λογική λέει πως ακόμα κι αν δεν θέλει να συνεχίσει στην Ελβετία, θα έχει προτάσεις από μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Αν από την άλλη επιθυμεί να επιστρέψει στην Κύπρο, είναι και το συμβόλαιο του στη μέση, για το οποίο η Σιόν μας πλήρωσε κάτι περισσότερο από 1 εκατομμύριο. Πρέπει να γίνουν πολλά λοιπόν πριν θεωρηθεί έστω πιθανός ο επαναπατρισμός του, ξεκάθαρα όμως, είναι δύσκολο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει θέσει ένα συγκεκριμένο ταβάνι στους μισθούς που θα δώσει. Το μπάτζετ πρέπει να πέσει αισθητά, κάτι που προϋποθέτει μειώσεις και διαζύγια καλής διάθεσης για να επιτυχθεί. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές στο τι ζητάμε, έχοντας πάντα υπόψην πως τα επόμενα δυο χρόνια είναι καθοριστικά για το σωματείο μας. Αν πάλι γίνει κάποια έκπληξη και κάποιος από τους προαναφερθέντες ρίξει τις απαιτήσεις του στα δεδομένα μας και τελικά έρθει, καλοδεχούμενος!