Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Παραπάνω από ένας σύλλογος η ΟΜΟΝΟΙΑ» – Ολόκληρη η συνέντευξη του Σκέμπρι

«Παραπάνω από ένας σύλλογος η ΟΜΟΝΟΙΑ» – Ολόκληρη η συνέντευξη του Σκέμπρι


Διαβάστε ολοκληρωμένη τη μεγάλη συνέντευξη του Αντρέ Σκέμπρι, στην “Goal” και στο Κώστα Καλλή.

Ο Αντρέ Σκέμπρι είναι από τους καλύτερους και πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» στη φετινή σεζόν και με τα 12 γκολ (σε 30 αγωνιστικές), το όνομά του συγκαταλέγεται στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος.

Έξω καρδιά ο Μαλτέζος, μίλησε για όλα στο «Goal» σε αποκλειστική συνέντευξη και τόνισε απόλυτα ικανοποιημένος στην Ομόνοια, ενώ δεν βλέπει τον λόγο για να αποχωρήσει από την ομάδα

Μάλιστα, με αφορμή το συμβόλαιό του που λήγει, έκανε πάσα στη διοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν με θέλει η Ομόνοια, θέλω κι εγώ».

Ακόμη, εξήγησε γιατί η Ομόνοια έμεινε και φέτος εκτός στόχων, τι πρέπει να αλλάξει, για το φαινόμενο αλλαγής τριών προπονητών σε μια σεζόν, τον Κώστα Καϊάφα, τη φυσική του θέση.

Αντρέ, είσαι για δεύτερη σεζόν στην Ομόνοια. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος μείνατε νωρίς μακριά από τον στόχο του πρωταθλήματος. Τι έφταιξε;

«Οι αλλαγές προπονητών, προέδρων, Διοικητικών Συμβουλίων επηρέασαν την ομάδα. Δεν υπήρχε ηρεμία, αλλά και χημεία. Όλα αυτά λειτούργησαν αρνητικά, με αποτέλεσμα να μείνουμε εκτός στόχων. Εάν στο μέλλον δεν προκύψουν τέτοιου είδους προβλήματα και διατηρηθεί ο βασικός κορμός, μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Πιστεύεις ότι οι δυνατότητες της Ομόνοιας ήταν για μεγαλύτερα πράγματα;

«Δυνατότητες υπάρχουν, όμως η άποψή μου είναι πως, για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα χρειαζόμαστε τρεις τουλάχιστον ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα στην επίθεση και στην άμυνα. Βεβαίως, οι κινήσεις που θα γίνουν θα εξαρτηθούν και από τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν, σε ποιες θέσεις αγωνίζονται».

Αλλάξατε τρεις προπονητές σε μια σεζόν. Εσείς οι ποδοσφαιριστές πώς αντιμετωπίζετε αυτή την κατάσταση;

«Οι αλλαγές προπονητών είναι κάτι δύσκολο για όλους. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία και χρειάζεται χρόνος μέχρι να τη μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές. Επίσης, το φαινόμενο αυτό επηρεάζει και την πειθαρχία στην ομάδα. Εμείς, οι ποδοσφαιριστές, είμαστε κουρασμένοι ψυχολογικά και είναι κάτι που δεν σε αφήνει να αποδώσεις αυτά που μπορείς και θέλεις».

Το συμβόλαιό σου λήγει φέτος. Θα συνεχίσεις στην Ομόνοια ή θα αναζητήσεις νέα ποδοσφαιρική στέγη;

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στην Ομόνοια κι αν το θέλουν και οι άνθρωποι της διοίκησης να μείνω, θέλω κι εγώ. Δεν βλέπω τον λόγο να φύγω, όμως είναι κάτι που θα συζητήσει το προσεχές διάστημα ο μάνατζέρ μου με τη διοίκηση. Η Ομόνοια είναι ένας μεγάλος σύλλογος και παρά τα οικονομικά προβλήματα, ο κάθε ποδοσφαιριστής που έχει φιλοδοξίες θα ήθελε να αγωνιστεί».

Έχεις προσεγγιστεί από άλλες ομάδες στην Κύπρο ή στο εξωτερικό;

«Τον Ιανουάριο είχα πρόταση από την Κίνα, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και από ομάδα του Καζακστάν, όμως δεν επιθυμώ να βγω εκτός Ευρώπης. Και ο Αστέρας Τρίπολης επέδειξε ενδιαφέρον, όμως ώς εκεί. Ενόψει της νέας σεζόν δεν έχω δεχθεί καμιά πρόταση. Ο κάθε ποδοσφαιριστής προσδοκεί να φθάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά, όμως εάν δεν προκύψει κάτι πιο αξιόλογο εκτός Κύπρου δύσκολα θα αποχωρήσω από την Ομόνοια. Σας είπα, θα το συζητήσουμε με τη διοίκηση».

Τις τελευταίες εβδομάδες αγωνίζεσαι στην κορυφή της επίθεσης. Πρώτη φορά γίνεται αυτό ή έχεις παίξει και στο παρελθόν; Ποια θέση πιστεύεις ότι σου πάει καλύτερα;

«Έφυγε ο Γκικίεβιτς, ενώ ο Ρουσιάς αν και ταλέντο δεν έχει ακόμη τις εμπειρίες. Υπήρχε πρόβλημα στην επίθεση και ο προπονητής (σ.σ. Καϊάφας) ήθελε έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση και το βρήκε στο πρόσωπό μου. Δεν είναι η φυσική μου θέση, όπως και αυτή του αριστερού εξτρέμ, όμως προσπαθώ για το καλύτερο. Η θέση μου είναι ως δεύτερος επιθετικός» (σ.σ. εκεί αγωνίζεται στην Εθνική του).

Παρόλο που έχεις πετύχει 12 γκολ, έχασες πολλές ευκαιρίες για να έχεις πολύ περισσότερα. Πού οφείλεται αυτό;

«Μετά το ματς με τον ΑΠΟΕΛ (σ.σ. 26η αγωνιστική), που έχασα μοναδικές ευκαιρίες, ψυχολογικά δεν ήμουν καλά. Έχασα την αυτοπεποίθησή μου, όμως προσπαθώ και θέλω να πετύχω κι άλλα γκολ. Άλλωστε, αν τα έβαζα όλα θα έπαιζα στην Μπαρσελόνα. Συμβαίνουν αυτά ακόμη και σε μεγάλους στράικερ. Πέρσι όποτε ερχόμουν από τον πάγκο, συνήθως έβαζα γκολ».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ: «ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;»

Με την ΑΕΛ δεν είχατε καλή απόδοση, ενώ δεχθήκατε κριτική ότι αδιαφορήσατε για το συγκεκριμένο ματς. Πώς απαντάς;

«Οι φήμες είναι συχνό φαινόμενο, συνηθίσαμε μ’ αυτές. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, παίζουμε για την ομάδα μας. Άλλωστε, διεκδικούμε την τέταρτη θέση και εμείς ως ποδοσφαιριστές θα έχουμε όφελος μεγαλύτερο διάστημα διακοπών, αφού οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις θα αρχίσουν πιο αργά. Δεν υπάρχει λόγος να αδιαφορούμε σε κανένα παιχνίδι. Αδιαφορούμε για τις φήμες και βλέπουμε το καλό της ομάδας μας».

Θεωρείσαι από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της εξέδρας. Ποια η σχέση σου με τον κόσμο;

«Πραγματικά, δεν έχω ξαναδεί οπαδούς όπως της Ομόνοιας. Και η Φερεντσβάρος έχει πολύ κόσμο, όμως τόσο πιστούς σαν της Ομόνοιας δεν είδα. Αυτό που έγινε με τα κριτήρια, ειδικά πέρσι, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό για μένα. Αντιλήφθηκα, βλέποντας φτωχό κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διοίκησης και να δίνει από το υστέρημά του, ότι η Ομόνοια είναι παραπάνω από ένας σύλλογος».

Η Ομόνοια των νέων οικονομικών δεδομένων θα μπορεί να ανταποκριθεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ή θα είναι το αουτσάιντερ;

«Ο σύλλογος βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Πρέπει να υπάρχει διοικητική και προπονητική σταθερότητα. Δουλεύοντας σωστά μπορείς να βρεις καλούς και φτηνούς ποδοσφαιριστές. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις εκατομμύρια όπως έκανε η Ομόνοια στο παρελθόν και σήμερα αντιμετωπίζει αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Ναι, πιστεύω πως η Ομόνοια, παρά τη μείωση του προϋπολογισμού, είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τίτλους».

«Ο ΚΑΪΑΦΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ»

Με την έλευση του Καϊάφα παρουσιάζεστε ανεβασμένοι, με εξαίρεση το τελευταίο ματς με την ΑΕΛ. Τι άλλαξε;

«Ο προπονητής πρέπει να είναι αρχηγός, ηγέτης και ο Καϊάφας είναι τέτοιος. Αγωνίστηκε στην Ομόνοια για 20 χρόνια και πονάει την ομάδα, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας τι πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές και τι θα τους πει. Με την έλευσή του υπάρχει μεγάλη πειθαρχία. Είναι νωρίς για να κριθεί, κάτι που θα γίνει τη νέα σεζόν. Όμως, πιστεύω, με τον Καϊάφα η ομάδα έχει προοπτική να πάει πολύ καλά».

Για το εάν ξανασυνάντησε στην καριέρα του το φαινόμενο αλλαγής τριών προπονητών σε μια σεζόν και αν αυτό συμβαίνει και στη Μάλτα, ο Σκέμπρι ήταν κάθετος: «Όχι, προσωπικά πρώτη φορά μου συμβαίνει. Ωστόσο, είναι φαινόμενο που το βλέπεις συχνά στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Στη Μάλτα δεν έχουν τα λεφτά για έναν προπονητή, όχι να τους αλλάζουν συνεχώς».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του Σκέμπρι στο «Goal» ζητήσαμε από τον Μαλτέζο άσο να αναφερθεί σε κοινά και διαφορές Κύπρου και Μάλτας (όχι μόνο για το ποδόσφαιρο).

«Υπάρχουν πολλά κοινά, όπως ο ήλιος, η θάλασσα, η φιλοξενία. Το φαγητό είναι καλύτερο εδώ, υπάρχει ποικιλία, μεζές (σ.σ. γέλια)», είπε και συνέχισε:

«Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, οι διαφορές είναι μεγάλες. Στη Μάλτα οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες. Το πρωί δουλεύουν και το απόγευμα κάνουν προπόνηση. Δεν υπάρχει προοπτική. Αντιθέτως, το κυπριακό ποδόσφαιρο έκανε σημαντικά βήματα προόδου».

Ποιος όμως είναι ο συμπαίκτης του με τον οποίο είναι πιο κοντά, κάνει παρέα; «Με με τον Ρουσιά. Είμαστε μόνοι μας και οι δύο και “δέσαμε”», ανέφερε, ενώ για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει, είπε:

«Όσον αφορά αξία ποδοσφαιριστών, υπάρχουν πάρα πολλοί και Κύπριοι και ξένοι. Μάλιστα, απορώ γιατί η Εθνική σας δεν πάει καλά, με τόσους αξιόλογους ποδοσφαιριστές».

Ο Μαλτέζος επιθετικός θεωρεί πως το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο από το ελληνικό, «πιο ανταγωνιστικό, ειδικά τα τελευταία χρόνια».