Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Το κεντρί: Τα παραμύθια και οι παπαγάλοι

Το κεντρί: Τα παραμύθια και οι παπαγάλοι


Έχουν περάσει 4 ημέρες από το ματς με την Αέλ και οι γνωστοί παπαγάλοι συνεχίζουν το έργο τους. Ούτε αυτή η ίδια η Ανάσταση δεν είναι ικανή να τους σταματήσει. Τα παραμύθια φίλοι μου ότι η Ομόνοια έπαιξε προχθές φιλικό αγώνα, είναι από αυτά που ο θυμόσοφος λαός χαρακτηρίζει της χαλιμάς. Όποιος είδε το παιχνίδι και κατέχει τουλάχιστον τα βασικά περί ποδοσφαίρου, είδε ότι η Ομόνοια έπρεπε να ήταν μπροστά στο σκορ, όχι με ένα αλλά με δύο γκολ διαφορά.

Δηλαδή κύριοι παπαγάλοι, όταν η Ομόνοια έπαιζε με το Αποέλ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και έκαμνεν 12 τελικές χωρίς να σημειώνει τέρμα, δεν ήταν φιλικό; Αλλά σε εκείνο το παιχνίδι βγήκατε όλοι να γράψετε ότι η Ομόνοια δεν έχει το εύκολο γκολ, αναπαράξατε τις δηλώσεις Καϊάφα ότι οι πρώην άφησαν την ομάδα χωρίς striker και όλα καλά. Στην πρώτη αγωνιστική των play offs με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο δεν ήταν φιλικό; Πάλι ένα τσουβάλι άχαστες, πάλι χωρίς ροζ φύλλο.

Θέλετε να σας πω καθαρά τι διαφορετικό είχε προχθές η Ομόνοια; Την έλλειψη του πάθους. Τόσο απλά. Δεν σχολιάζω αν ορθώς εξέλειπε το στοιχείο αυτό, πλην όμως οι ποδοσφαιριστές είναι κι αυτοί άνθρωποι. Φωνάζουμε ότι θέλουμε τους παίχτες κοντά στον κόσμο. Μα αυτό ακριβώς έγινε τον τελευταίο καιρό. Οι διάφορες συγκεντρώσεις, η επαφή των ποδοσφαιριστών με την πλατιά μάζα του λαού, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τους αρχηγούς, ακόμα και αυτή η επίσκεψη του λεωφορείου στο Fan Club παραμονές του αγώνα με τους βρωμισμένους, είχε ως αποτέλεσμα οι παίχτες μας να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο. Δεν ζούμε στο διάστημα, ούτε είμαστε ουρανοκατέβατοι: ο κόσμος της Ομόνοιας δεν θέλει με τίποτα να πάρει το πρωτάθλημα η πιο σιχαμερή ομάδα του τόπου. Το παράρτημα της ΚΟΠ. Αυτοί που έχουν κερδίσει ουκ ολίγους τίτλους στα χαρτιά. Αυτοί που με όλα τα αθέμιτα μέσα, επιτυγχάνουν πάντοτε τους αλλότριους σκοπούς τους. Αυτοί που έχουν στερήσει από την Ομόνοια διακρίσεις και τρόπαια. Αυτοί που ελέγχουν διαχρονικά το κατεστημένο, τα δικαστικά σώματα, τη διαιτησία, την ίδια την Ομοσπονδία.

Αν δηλαδή διεξαχθεί ένα γκάλοπ και ερωτηθούν 100 οπαδοί του Αποέλ «αν δεν είναι το Αποέλ πρωταθλητής, να το πάρει η Ομόνοια ή οποιοσδήποτε άλλος;» υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι έστω και ένας θα δώσει διαφορετική απάντηση; Αν η αντίστοιχη ερώτηση γίνει στους Απολλωνίστες και τους Αελίστες; Στους Ολυμπιακούς και της Παναθηναϊκούς; Στους οπαδούς της Ρεάλ και της Μπάρτσα; Της Μίλαν και της Ίντερ; Για αυτό σας λέω. Οι οπαδοί μεταφέρουν το πάθος τους στην ομάδα. Και είναι απολύτως φυσιολογικό, οι παίχτες της Ομόνοιας να μην είχαν προχθες το πάθος που είχαν στον προηγούμενο αγώνα. Αυτό έκανε τη διαφορά και γι’ αυτό χάσαμε το παιχνίδι. Τελεία και παύλα. Γιατί ναι μεν θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια να γυαλίζει το μάτι των ποδοσφαιριστών μας, πλην όμως όταν παίζουν για να το κόψουν της ομάδας του Ιωνά, του Κουτσοκούμνη και των διαιτητών, θέλουμε να κατεβαίνουν στο γήπεδο με όπλο κράνος εξάρτηση.

Και κάτι τελευταίο. Μας έχουν ζαλίσει οι λογείς αντικειμενικοί αθλιογράφοι – καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς – ότι η Ομόνοια έχει ελλείψεις, ότι το ρόστερ της είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ότι είναι ομάδα με ταβάνι την έξοδο στην Ευρώπη. Περίμεναν δηλαδή να κατεβεί η Ομόνοια στην έδρα της πρωτοπόρου και κατά γενικήν ομολογία πιο σταθερής ομάδας φέτος στο πρωτάθλημα και να κάμει περίπατο; Δηλαδή η ήττα κύριοι δημοσιογράφοι της δεκάρας ήταν εκτός προγράμματος; Διότι αν είναι όντως έτσι, τότε η Ομόνοια έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι ήδη πρωταθλήτρια. Στη χειρότερη, να παλεύει για αυτό. Και άρα, όλα αυτά που γράφετε τόσους μήνες δεν ισχύουν. Άχρηστοι.

Τι; Σας έχω προσβάλει; Σας ερωτώ. Πώς γίνεται το Κεντρί κάθε βδομάδα να αποκαλύπτει πράγματα που κανένας από εσάς δεν βγάζει προς τα έξω; Δεν έρχονται καν σε γνώση σας; Τότε είστε άχρηστοι. Τα ξέρετε και σιωπάτε; Τότε είστε άθλιοι. Και αναφέρομαι δυστυχώς και πάλιν στην γνωστή κουβέντα με το πιστόλι. Κάποιοι θα με κατηγορήσουν ότι γίνομαι γραφικός, αλλά είναι από θαύμα που δεν θρηνήσαμε νεκρό και με ξενίζει η αδιαφορία των ΜΜΕ. Εδώ και 10 μέρες γνώριζαν άπαντες ότι το Αποέλ θα παραπέμπετο για το πιστόλι και θα τιμωρηθεί με μίνιμουμ 2 αγωνιστικές, αλλά ως εκ θαύματος όλοι σιωπούσαν. Και συνεχίζουν να σιωπούν.

Για ακόμα μια φορά η στήλη αποκαλύπτει: Μετά τον σάλο που ξέσπασε την προηγούμενη βδομάδα για την εκτόξευση (για δεύτερη φορά σε αγώνα με το παράρτημα) φωτοβολίδας με πιστόλι στην ανατολική, ο Εισαγγελέας Βρυωνίδης παραπέμπει επιτέλους το Αποέλ για σοβαρά επεισόδια. Στην αντίπερα όχθη, ο παρατηρητής του Ομόνοια – Αποέλ Τάκης Τσιάκκας προσπαθεί να μας παντρέψει με άδρωπον. Ιδού το απόσπασμα της έκθεσής του παρατηρητή:

«Στο 89’ μία φωτοβολίδα ρίχνεται από τους οπαδούς του Αποέλ κατά της Ανατολικής προφανώς όχι με το χέρι».

 

Προσέξτε. Ο προηγούμενος παρατηρητής ανέφερε ρητώς ότι η φωτοβολίδα φάνηκε να ρίχτηκε με εκτοξευτήρα. Και έγινε θέμα, γιατί αφού το φύλλο αγώνος ήταν ξεκάθαρο, ο Εισαγγελέας Βρυωνίδης το πέρασε στο ντούκου. Αυτή τη βδομάδα, ο παρατηρητής αναφέρει ότι η φωτοβολίδα ρίχτηκε «όχι με το χέρι». Τι εννοείς ρε μάγκα «όχι με το χέρι»; Δηλαδή πώς μπορεί να ρίχτηκε; Με το πόδιν ας πούμεν; Με το ζινήσιην; Με το στόμαν; Εφτύσαν την τζιαι επέτασεν;

Αγαπητοί αθλιογράφοι. Ξυπνάτε. Το θέμα του πιστολιού έπρεπε σήμερα να είναι πρωτοσέλιδο. Μην περιμένετε να έχουμε νεκρό για να το αναδείξετε.

Τέλος απευθύνομαι στον κόσμο της Ομόνοιας. Μην σας διχάζουν οι παπαγάλοι. Μείνετε κοντά στην ομάδα. Μόνο έτσι θα ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Ομόνοια μέχρι το τέλος.

Το κεντρί.

bee-vs-wasp-1a-1