Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όχι στα λάθη του παρελθόντος

Όχι στα λάθη του παρελθόντος

img_0665


Ο προγραμματισμός μπαίνει για τα καλά στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής εφορίας, που θέλει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, να έχει κλείσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ. Ήδη αποκτήθηκαν δυο παίκτες, έχει αποχωρήσει ένας, ξεκαθάρισε η λίστα με τους υπό παραχώρηση και γίνονται συζητήσεις με αυτούς που “παίζεται” η παραμονή τους. Χρειάζεται πάντως προσοχή, να μην πέσουμε σε παγίδες του πρόσφατου παρελθόντος.

1. Όχι στο ξήλωμα του βασικού κορμού

Όπως πέρσι (Χριστοφή), έτσι και φέτος (Σκέμπρι), η ΟΜΟΝΟΙΑ χάνει τον MVP της. Τον Δημήτρη πέρσι, ακολούθησαν οι εξίσου σημαντικοί Άλβες και Σπούγκιν, ενώ φέτος από ότι φαίνεται, αποχωρεί ο Ασσίς και πιθανότατα ο Αντράντε. Κατά την άποψη μας, αυτοί πρέπει να είναι οι τελευταίοι, αν τελικά αποχωρήσουν και ο μόνος λόγος που οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές, είναι η ηλικία και τα παιχνίδια που έχασαν στο τέλος, γιατί από ποιότητα πάλι χάνουμε. Ο Εφραίμ, πρέπει αν παραμείνει και από κει και πέρα, μόνο οι εκτός πλάνων που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρός κορμός πρέπει να δουν τη πόρτα της εξόδου. Δεν χτίζεις ομάδα, όταν αλλάζεις συνεχώς τον κορμό.

2. Προσεχτική επιλογή παικτών

Φαντάζει αυτονόητο, με τόσες κακές επιλογές όμως πέρσι, πρέπει να λέμε και τα προφανή. Όλες οι επιλογές παικτών πρέπει να γίνουν από το τεχνικό τημ, μετά από ενδελεχή μελέτη. Για αυτό το λόγο πρέπει να επισπευσθεί και η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή (θα αναφερθούμε στο θέμα αργότερα). Με το μπάτζετ να είναι μειωμένο, αυξάνεται το ρίσκο, αυξάνεται και η δουλειά!

3. Προσοχή στα συμβόλαια!

Ένα από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο φετινό προγραμματισμό, είναι τα συμβόλαια που έγιναν στους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Η ευθύνη στο συγκεκριμένο κομμάτι βαραίνει κυρίως τις διοικήσεις, όποιες κι αν είναι οι εισηγήσεις του προπονητή (αν έχουν γίνει τέτοιες για τη χρονική διάρκεια). Πρέπει να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες, που να μην αφήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ να τρέχει ξανά να πληρώνει παίκτες που δεν πρόσφεραν, για ώρες εργασίας που δεν δούλεψαν.