Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Αν είχε δακτυλίδι ο Σκέμπρι”

“Αν είχε δακτυλίδι ο Σκέμπρι”


Θα θυμάστε πως ο Αντρέα Πίρλο κάνει αναφορά στον Αντρέ Σκέμπρι στην αυτοβιογραφία του. Ο Πίρλο αφιερώνει τρεις σελίδες στο παιχνίδι της Ιταλίας με τη Μάλτα και σε αυτές τονίζει πως ο Σκέμπρι ήταν συγκεντρωμένος 90 λεπτά στις κινήσεις του.

Στα χέρια μας έπεσε το βιβλίο του Ιταλού που περιγράφει με αρκετό χιούμορ την απόδοση του Μαλτέζου στον αγώνα Ιταλία-Μάλτα:

«Αν μιλάμε για …ματιές, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που έζησα ένα συνηθισμένο βράδυ στη Μόντενα, από τον Αντρέ Σκέμπρι. Ήταν σαν να μου την έπεφτε ο παίκτης της Μάλτας. Ακόμα και στα αποδυτήρια με έβλεπε», σχολιάζει ο Ιταλός, για το ότι ο Σκέμπρι είχε γίνει “βδέλλα.

«Αν είχε στην κατοχή του ένα δαχτυλίδι, είμαι σίγουρος θα έπεφτε στα γόνατα και θα μου έλεγε:‘Εγώ ο Αντρέ, ζητάω εσένα τον Αντρέα σε γάμο, και υπόσχομαι να σε κλωτσώ, να σε ακολουθώ σε όλη σου τη ζωή, μέχρι ο διαιτητής να μας χωρίσει’».

Ο ίδιος ο Σκέμπρι είχε δηλώσει:

«Παρόλο που δεν συμφωνώ με τα όσα λέει και σκέφτεται, θέλω να διευκρινίσω πως συνήθως παίζω πολύ πιο επιθετικά. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο, ούτε διασκεδαστικό να προσπαθώ να περιορίσω ένα υπέροχο παίκτη για 90 λεπτά. Αυτό ήταν όμως που μου ανατέθηκε εκείνη τη βραδιά. Υπηρετώ τη Μάλτα από οποιοδήποτε ρόλο μου ζητηθεί να έχω στο παιχνίδι και είναι τιμή μου να το κάνω. Αν ο Αντρέα Πίρλο σκέφτηκε να με συμπεριλάβει στην πρώτη του αυτοβιογραφία, πάει να πει πως έκανα καλή δουλειά!»

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600420_10151619193459155_1883565557_n.jpg