Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να ξαναγίνει η ακαδημία, μαγαζί γωνία

Να ξαναγίνει η ακαδημία, μαγαζί γωνία


Οποιοσδήποτε δει τον τίτλο πιο πάνω, αμέσως λογικά θα αναρωτηθεί “δηλαδή πότε ήταν η ακαδημία μαγαζί γωνία;”, αφού πάνε χρόνια να δούμε ΟΜΟΝΟΙΑ φτιαγμένη από τα σπλάχνα της. Η αλήθεια όμως είναι ότι επί Γουέιν Γουάτκινς, γινόταν δουλειά. Και προϊόντα της είναι οι Φιλιώτης, Θεράποντος, Φιάκας, Σοφοκλέους, Ιβανόφ, Λούβαρης, Δημητρίου και άλλοι. Τόσοι μαζεμένοι μικροί, στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας, πάνε χρόνια να υπάρξουν.

Προς το τέλος της προηγούμενης δεκαετίας επίσης, όλοι οι μικροί της Κύπρου ήθελαν να έρθουν στην ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τον Φιάκα για παράδειγμα εντόπισε σε πολύ μικρή ηλικία στη Λάρνακα ο (γνωστός για το εξαιρετικό του μάτι) Νεόφυτος Λάρκου. Υπέδειξε πως πρέπει να αποκτηθεί όπως και έγινε, με τον Γουέιν Γουάτκινς να εντυπωσιάζεται και να φροντίζει προσωπικά για τη μετάβαση του στις προπονήσεις. Τον Ιβανόφ πρόσεξε να ξεχωρίζει ο τότε υπεύθυνος της ακαδημίας Χρίστος Τσαγγάρης στην ακαδημία του Τούτιτς και έκανε τις ενέργειες για να το φέρει. Τον Σοφοκλέους εντόπισε ο Γουάτκινς στην ακαδημία του Ολυμπιακού και τον έφερε. Οι μικροί άκουγαν ΟΜΟΝΟΙΑ και πετούσαν από τη χαρά τους. Πριν 4 χρόνια, αριθμούσαμε 700 παιδιά!

Την τελευταία διετία, έγιναν εγκλήματα στην ακαδημία. Το λέμε χωρίς διάθεση να προσβάλουμε οποιονδήποτε, αλλά τα αποτελέσματα είναι εκεί. Στην γενική διοίκηση και οργάνωση των ακαδημιών μπήκαν γονείς ποδοσφαιριστών. Δεν παραγνωρίζουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την προσπάθεια και τη διάθεση. Μπορεί όμως ο κάθε ένας να καταλάβει πως δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό το πράγμα. όταν υπάρχουν εξαρτήσεις.

Όπως πληροφορούμαστε στο διοικητικό, οργανωτικό και τεχνικό κομμάτι της ακαδημίας έχουν μπει άτομα επιστημονικά καταρτισμένα που θα προσπαθήσουν να κτίσουν την ακαδημία σε νέα βάση. Έχουν γίνει ήδη κάποιες αλλαγές, έπονται και άλλες, ώστε η ακαδημία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα σημερινά δεδομένα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Παράκληση μας προς τη διοίκηση, δώστε τους εχέγγυα να δουλέψουν απρόσκοπτα, χωρίς παρεμβάσεις, με συγκεκριμένο οργανόγραμμα και πλάνο. Μόνο έτσι θα μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ ξανά να κάνει την ακαδημία της μαγαζί γωνία.