Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σίγουρα διαφορετικός ο ρόλος του Τεχνικού Διευθυντή

Σίγουρα διαφορετικός ο ρόλος του Τεχνικού Διευθυντή

0ball


Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης τεχνικού διευθυντή στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως στο shortlist έχουν μείνει 4-5 ονόματα (από τα 30 που είχαν προταθεί) και η ομάδα μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αυτούς. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, κάποιοι από αυτούς έχουν ψηλό κασέ και είναι πιθανόν η κωλυσιεργία να οφείλεται σε αυτό.

Το βέβαιο πάντως, είναι πως όποιος κι αν αποκτηθεί, θα έχει διαφορετικό ρόλο από εκείνον που είχε στην ΑΕΚ ο Γιόρντι Κρόιφ ή που έχει τώρα στην Ανόρθωση ο Φαν Λίουεν. Καταρχάς δεν θα επιλέξει τον προπονητή, αφού ήδη υπάρχει ο Κώστας Καϊάφας, θα κάνει όμως εισηγήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Επιπρόσθετα, θα προτείνει ποδοοσφαιριστές θα αξιολογεί το υφιστάμενο ρόστερ, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει ο Κώστας Καϊάφας. Αναλυτικά τα όσα είχε πει ο Δώρος Σεραφείμ για το θέμα:

«Ο τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να κοιτάζει το ποιόν του κάθε ποδοσφαιριστή που θα έρθει στην Ομόνοια, να είναι καλός χαρακτήρας, ποιοτικός ποδοσφαιριστής και το κασέ του να μην είναι εκτός των προϋπολογισμών του σωματείου»

Σε κάθε ομάδα, ο τεχνικός διευθυντής έχει διαφορετικές αρμοδιότητες. Είναι σημαντικό κατά την άποψη μας αυτές να είναι ξεκάθαρες και ορθά ορισμένες. Είναι σημαντικό επίσης, όποιος και αν αποκτηθεί να έχει παραστάσεις από ένα υψηλότερο επίπεδο, να βοηθήσει στην ορθή οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος κι ας μην έχει τον τελικό λόγο στον προγραμματισμό. Αν θα πετύχει ότι έχουν στο μυαλό τους τα μέλη του συμβουλίου, θα δούμε στην πορεία. Είναι ένα θέμα πάντως που πρέπει να ξεκαθαρίσει.