Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το who is who του νέου Τεχνικού Διευθυντή

Το who is who του νέου Τεχνικού Διευθυντή


Στάνισλαβ Λεβί λοιπόν ο εκλεκτός. Άγνωστος στο κυπριακό κοινό ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, γνωστός κυρίως στην κεντρική Ευρώπη, υπό το ρόλο όμως του προπονητή. Ο Λεβί ήταν μέχρι το Φεβρουάριο προπονητής της Πολωνικής Σλασκ Βρότσουαβ του Μάρκο Παϊσάο που αποτέλεσε το καλοκαίρι επιλογή του.

Σαν ποδοσφαιριστής έκανε καριέρα κυρίως στην Μποχέμιανς, ενώ έπαιξε και σε γερμανικές ομάδες και είναι 25 φορές διεθνής. Σαν προπονητής τώρα, υπήρξε επικεφαλής ομάδων σε Γερμανία, τη Τσεχία, την Αλβανία και την Πολωνία. Συγκεκριμένα προπόνησε τις Τένις Μπορούσια Μπερλίν, Ανόβερο, Σάαρμπρουκεν, Βικτώρια Ζίβκοφ, Σλοβάτσκο, Βικτώρια Πλζεν, Τεσκόμα, Σκέντερμπεου και Σλασκ Βρότσουαβ. Με την Σκέντερμπεου έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, αν και έφτασε κοντά σε τίτλους και άλλες φορές. Με την τελευταία του ομάδα Σλασκ,  κατέκτησε το Σούπερ Καπ  και τερμάτισε τρίτος το 2012-13, ενώ φέτος απομακρύνθηκε το Φεβρουάριο με την ομάδα να τερματίζει τελικά 7η.

Είναι η πρώτη φορά που θα εργαστεί σαν τεχνικός διευθυντής. Είναι προφανές από την καριέρα του, πως οι όποιες άκρες διαθέτει, εντοπίζονται κυρίως σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Διαβατήριο για να πάρει την θέση στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν και η θητεία του στα τμήματα σκάουτιγκ του Αμβούργου και της Χέρτα Βερολίνου.