Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δημητρίου για Λεβί, Εφραίμ και… κουκουλοφόρους

Δημητρίου για Λεβί, Εφραίμ και… κουκουλοφόρους


Ο Ανδρέας Δημητρίου μίλησε το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ για την επιλογή της διοίκησης να προσλάβει τον Στάνισλαβ Λεβί στο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή. Ο εκπρόσωπος τύπου των πράσινων, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Εφραίμ καθώς και για την επίθεση σε στέκι οπαδών μας στη Λάρνακα.

Για τον κο Λεβί:
-Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στον κ. Στάνισλαβ Λέβι για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας μας, ο οποίος αναμένεται στην Κύπρο προς το τέλος της βδομάδας. Στην επιλογή του Δ.Σ. έπαιξε σημαντικό ρόλο η πλούσια εμπειρία που διαθέτει ως πρώτος προπονητής, αλλά και το γεγονός ότι εργάστηκε στο τμήμα σκάουτινγκ μεγάλων ομάδων της Μπουντεσλίγκα, όπως το Αμβούργο και την Χέρτα. Είναι επιλογή εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του Σωματείου μας και κρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, υπό τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί, ως η καταλληλότερη. Θα έχει στενή συνεργασία με τον προπονητή και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Ο ρόλος του θα είναι πολύπλευρος. Μία από τις βασικές του αρμοδιότητες είναι η στελέχωση της ομάδας μας, όχι μόνο άμεσα, αλλά και για το μέλλον, όπως και η γενικότερη υποστήριξη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Για τις 5 μεταγραφές:
-Ο προπονητής και οι συνεργάτες του έχουν διαπιστώσει πως οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί, μπορούν να προσφέρουν στο πλάνο της νέας περιόδου και στην ΟΜΟΝΟΙΑ που θέλουν να φτιαχτεί. Γίνεται προσπάθεια να μεγαλώσει το Κυπριακό στοιχείο, το σημαντικό είναι η ομάδα να έχει ποιότητα.

Για τις ανανεώσεις και τον Εφραίμ:
-Είναι ξεκάθαρο πως προτεραιότητα είναι το οικονομικό. Δεν μας παίρνει να κάνουμε “παλικαριές”. Από την αρχή της σεζόν έγιναν κατ’ επανάληψη προσπάθειες και κατατέθηκαν προσφορές στον Γιώργο Εφραίμ, οι οποίες ενδεχομένως να ήταν και εκτός των δυνατοτήτων του Σωματείου μας, όμως ο ποδοσφαιριστής δεν παρουσιαζόταν θετικός. Εκτιμούμε το γεγονός πως ο Γιώργος Εφραίμ αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια στην ομάδα μας, τον νιώθουμε δικό μας παιδί, προσμετρούμε το τι λάβαμε εμείς από τον ποδοσφαιριστή, αλλά και το τι έλαβε ο ίδιος από την ΟΜΟΝΟΙΑ και γι’ αυτό του έχει υποβληθεί πρόταση για να ανανεωθεί η μεταξύ μας συνεργασία. Η πρόταση που του καταθέσαμε είναι ελκυστική και ανταποκρίνεται στην αξία του Γιώργου Εφραίμ.

Για την επίθεση σε σύνδεσμο στη Λάρνακα:
-Έχουμε ενημερωθεί από την αστυνομία. Θέλουμε τον κόσμο μας να παραμείνει ψύχραιμος. Συνεχώς δεχόμαστε επιθέσεις και το καταγγέλλουμε.

Ο Α.Δημητρίου μίλησε επίσης για τις αποφάσεις της ΚΟΠ:
-Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις χθεσινές αποφάσεις της ΚΟΠ και τον γενικότερο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Οι ποινές είναι εξοντωτικές και ουσιαστικά στρέφονται ενάντια στους φιλάθλους και στα Σωματεία, οι οποίοι θα πληρώνουν και μάλιστα πολύ ακριβά, τις αδυναμίες, τις παραλείψεις και τα λάθη άλλων. Κανονικά θα έπρεπε να ζητηθεί συνάντηση με όλα τα Σωματεία, για να ακουστούν οι θέσεις μας. Δεν είναι δυνατό για τόσο σοβαρά θέματα να αποφασίζουν οι λίγοι. Τέτοιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται ομόφωνα. Από τις αυτές τις ποινές ουσιαστικά τιμωρούνται εξοντωτικά τα μεγάλα Σωματεία, τα οποία είναι και αυτά που στηρίζουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να καθορίζουν τις αποφάσεις αυτοί που δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεαστούν ποτέ. Εδώ και τόσα χρόνια εφαρμόζεται η ποινή των κεκλεισμένων των θυρών και όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως βελτίωση στα θέματα βίας. Και όμως η ΚΟΠ, όχι μόνο συντηρεί την ποινή, αλλά την κάνει ακόμη πιο εξοντωτική.