Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Προχωρημένες συζητήσεις με Πιγκρενιέ

Προχωρημένες συζητήσεις με Πιγκρενιέ


Έντονο το ενδιαφέρον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το Γάλλο αμυντικό της Καραμπούκσπορ, Σεμπαστιάν Πιγκρενιέ (28/01/82). Το όνομα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Goal” και φαίνεται πως το δημοσίευμα είναι σωστό.

Ο έμπειρος στόπερ ψάχνει για ομάδα αφού βρέθηκε εκτός των πλάνων της τεχνικής ηγεσίας της Τουρκικής ομάδας εδώ και καιρό και παρότι διατηρεί συμβόλαιο, θα αποχωρήσει. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και οι πράσινοι εύχονται σύντομα να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο 32χρονος έμπειρος αμυντικός, είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν από αυτούς που προτάθηκαν και όσοι παρακολουθούσαν Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια θα τον θυμούνται. Με συμμετοχές σε Πρέμιερ Αγγλίας, Τουρκική Λίγκα, Γαλλικό πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ο Πιγκρενιέ, είναι η βασική επιλογή του Κώστα Καϊάφα για το κέντρο της άμυνας.

Στην Γαλλία αγωνίστηκε σε Ρεν και Νανσί, πριν βγει εκτός συνόρων το 2008, για λογαριασμό της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με οικονομικό αντάλλαγμα στην Νανσί το ποσό των 5 εκ. ευρώ. Στη Ρωσία ο Γάλλος έκαστε μία σεζόν και ακολούθως πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Μπόλτον με δανεισμό. Στη συνέχεια έπραξε το ίδιο επιστρέφοντας στην Γαλλία για λογαριασμό της Μονακό. Όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του και το συμβόλαιο με την Ζενίτ, επέστρεψε στην προηγούμενη του ομάδα, την Νανσί, που για δεύτερη φορά τον πώλησε, με την Καραμπούκσπορ να είναι η ομάδα που πλήρωσε αυτή τη φορά, ποσό φυσικά μικρότερο από τους Ρώσους.

Οι συμμετοχές του ανά ομάδα σε εγχώρια πρωταθλήματα και Ευρώπη:
Νανσί: 207 – 20 γκολ
Μονακό: 74 – 4 γκολ
Ζενίτ: 13 – 1 γκολ
Καραμπούκσπορ: 11
Μπόλτον: 7 – 1 γκολ
Ρεν: 3