Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σκόραρε ο Φιλιώτης

Σκόραρε ο Φιλιώτης

Από αριστερά, πρώτος ο Κατελάρης(16), τρίτος ο Θεράποντος(11) και τελευταίος ο Φιλιώτης(6) © cfa

Το δεύτερο της παιχνίδι για τον 3ο όμιλο του Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 έδωσε σήμερα η Εθνική Νέων της Κύπρου επί Ελβετικού εδάφους. Η Εθνική Νέων της χώρας μας αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Γεωργίας, από την οποία δέχθηκε την ήττα με 5-1, αποτέλεσμα που δεν της αφήνει όνειρα πρόκρισης στην τελική φάση. Βασικοί ξεκίνησαν και οι τρεις πράσινοι που βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής Νέων στην Ελβετία. Ο Ανδρέας Παναγιώτου, σκόρερ του μοναδικού τέρματος της Εθνικής μας στον αγώνα, και Φάνος Κατελάρης αγωνίστηκαν σε ολόκληρο τον αγώνα, ενώ ο Παναγιώτης Θεράποντος έπαιξε στα πρώτα 45 λεπτά.


Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για την ομάδα της Γεωργίας που πήρε σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων από πολύ νωρίς. Αρχικά πέτυχε το 1-0 στο 14ο λεπτό από απευθείας εκτέλεση φάουλ και διπλασίασε τα τέρματα της στο 19ο λεπτό. Ενδιάμεσα η Εθνική μας έχασε ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν από εκτέλεση φάουλ του Φιλιώτη ο Κοσμά προσπάθησε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίκτυα αλλά ο τερματοφύλακας της Γεωργίας αποσόβησε το γκολ. Με την ολοκλήρωση μισής ώρας αγώνα οι Γεωργιανοί πέτυχαν και τρίτο τέρμα παίρνοντας ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα. Στο 40ο λεπτό ο Κατελάρης προσπάθησε για κάτι καλό αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός εστίας.  Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική μας δέχθηκε και τέταρτο γκολ, με τη Γεωργία να κλειδώνει έτσι τη νίκη της από το πρώτο 45λεπτο.

Με τον ίδιο τρόπο που άρχισε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο, με τη Γεωργία να πετυχαίνει γκολ στο 10ο λεπτό της επανάληψης και να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 5-0. Στο 63ο λεπτό ο Φιλιώτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε τη μπάλα. Ο Φιλιώτης προσπάθησε και πάλι στο 66ο λεπτό να πετύχει ένα γκολ αλλά το σουτ που έκανε δεν είχε θετική κατάληξη. Στο 73ο λεπτό ο Κατελάρης είχε ευκαιρία για γκολ όμως και πάλι ο Γεωργιανός τερματοφύλακας επενέβη στερώντας το τέρμα στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού η Εθνική μας μείωσε στο σκορ με τέρμα που σημείωσε ο Φιλιώτης από το σημείο του πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Ελβετίας και Ισραήλ έχει ξεκινήσει στις 19:00. Ελπίδες πρόκρισης για την Εθνική Νέων της Κύπρου δεν υπάρχουν και στον τελευταίο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή με αντίπαλο την Ελβετία οι μικροί θα αγωνιστούν με λιγότερο άγχος και στόχο ένα καλό αποτέλεσμα.

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Φιλιώτης φορούσε το περιβραχιόνιο © cfa