Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βασικοί στην πρεμιέρα Θεράποντος και Φιλιώτης (Pics)

Βασικοί στην πρεμιέρα Θεράποντος και Φιλιώτης (Pics)

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση © cfa

Το πρώτο της παιχνίδι για το Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών έδωσε σήμερα η Εθνική Νέων της Κύπρου. Στον αγώνα της πρεμιέρας του τρίτου ομίλου η Κύπρος δέχθηκε την ήττα με 4-0 από το Ισραήλ, με δύο ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα. Οι Παναγιώτης Θεράποντος και Ανδρέας Παναγιώτου αγωνίστηκαν σε ολόκληρη την αναμέτρηση παίζοντας στα δύο φτερά της επίθεσης. Ο Φάνος Κατελάρης πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 58ο λεπτό.


Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική Νέων του Ισραήλ δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από το τέρμα της Κύπρου ψάχνοντας το γκολ, που τελικά ήρθε  στο 36ο λεπτό. Η μοναδική ευκαιρία της Κύπρου στο πρώτο μέρος ήρθε στις καθυστερήσεις, με το Φιλιώτη να στέλνει τη μπάλα εκτός εστίας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με το σκορ στο 1-0 υπέρ των Νέων του Ισραήλ.

Στην επανάληψη η Εθνική Νέων της χώρας μας μπήκε δυνατά κυνηγώντας την ισοφάριση και κάνοντας αρκετά σουτ προς την αντίπαλη εστία. Στο 56ο λεπτό ο Παναγιώτης Θεράποντος δοκίμασε το πόδι του, το σουτ που επιχείρησε όμως κατέληξε εκτός εστίας. Οι διεθνείς μας προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ όμως το Ισραήλ ήταν αυτό που τα κατάφερε και πάλι διπλασιάζοντας τα τέρματα του στο 73ο λεπτό. Στο 82ο λεπτό ο Φιλιώτης έκανε σουτ, με τον τερματοφύλακα του Ισραήλ όμως να αποκρούει τη μπάλα εξουδετερώνοντας τη φάση.  Οι Ισραηλίτες πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 86ο λεπτό κλειδώνοντας τη νίκη τους. Στο 90ο λεπτό ο Φάνος Κατελάρης έχασε ευκαιρία, με του σουτ που επιχείρησε να περνά λίγο έξω από το αντίπαλο τέρμα.  Η Εθνική Νέων του Ισραήλ πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων αυξάνοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το άλλο σημερινό παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Ελβετίας και Γεωργίας αρχίζει στις 17:00. Πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 παίρνει μόνο η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση. Η Κύπρος για να διατηρεί ελπίδες κατάληψη της 1ης θέσης πρέπει να κερδίσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της με αντίπαλο τη Γεωργία και την Ελβετία.

Πρώτος από αριστερά ο Φιλιώτης και πρώτος από δεξιά ο Θεράποντος © cfa
Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Φιλιώτης © cfa
Προθέρμανση των αναπληρωματικών, με τον αριθμό 16 ο Κατελάρης © cfa