Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βασικοί στο φιλικό της Χαλκιδικής

Βασικοί στο φιλικό της Χαλκιδικής


Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία της Εθνικής Νέων ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων που περιμένουν τους διεθνείς μας και σε σημερινό φιλικό που έγινε στη Χαλκιδική ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Ελλάδας με 1-0 από γκολ που σημείωσε στο 38′ ο Κρητικός.

Βασικοί ξεκίνησαν τον αγώνα οι ποδοσφαιριστές μας Παναγιώτης Θεράποντος και Ανδρέας Παναγιώτου Φιλιώτης. Μάλιστα ο Φιλιώτης ήταν και ο αρχηγός της Εθνικής.

Το φιλικό στην Ελλάδα έδωσε την ευκαιρία στην τεχνική ηγεσία να βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα πριν την αποστολή της Ελβετίας για τον Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 της UEFA.

Κύπρος (Γ. Σταυρινός): Κ. Παναγιώτου, Θωμά, Καρώ (51′ Κούσουλος), Κοσμά (65′ Στ. Κωνσταντίνου), Παπαφώτη (65′ Κουμής), Μακρής, Τζιάμμα (83′ Φραγκέσκου), Θεράποντος (83′ Ευσταθίου), Κωνσταντίνου (83′ Φράγκου), Παναγιώτου, Ιωάννου.

«Καταρχήν θέλω να τονίσω πως έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο της ομάδας μας και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Το αποτέλεσμα τους αδικεί, όμως, αυτό δεν είναι το σημαντικό σε τέτοιους αγώνες.

Μίλησα με τους ποδοσφαιριστές, τους είπα πως θα βρίσκονται συνεχώς υπό παρακολούθηση και αυτό τους χαροποίησε ιδιαίτερα. Διαπίστωσα πολύ ενθουσιασμό στην ομάδα και γενικά, όλα όσα είδα με γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον», δηλώνει ο Πάμπος Χριστοδούλου.

«Η σημερινή Εθνική Νέων είναι μια ομάδα πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί στο επόμενο διάστημα η Εθνική Ελπίδων και στη συνέχεια η Εθνική Ανδρών. Υπάρχει πολύ καλό υλικό και ελπίζω οι ομάδες στις οποίες αγωνίζονται αυτοί οι ποδοσφαιριστές, να τους δώσουν τη σημασία που τους αρμόζει. Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω πως χάρηκα την παρουσία μου με την αποστολή. Η συνεργασία που είχα με το Γιάννο Σταυρινό και όλα τα μέλη της αποστολής ήταν εξαιρετική», είναι το καταλητικό σχόλιο του κ. Χριστοδούλου.

«Έγιναν κάποια λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουμε ενόψει των επίσημων αγώνων. Ελέγχαμε τον αγώνα και δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη φορά που ο αντίπαλος μπήκε στην περιοχή μας. Σε σχέση με τα φιλικά στην Ουγγαρία, είχαμε τρεις επιπλέον επιλογές, το Νικόλα Ιωάννου, τον Ανδρέα Μακρή και τον Ανδρέα Παναγιώτου και μας βοήθησαν σημαντικά. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τους επίσημους αγώνες στην Ελβετία» είναι η τοποθέτηση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Νέων.

Η Εθνική Νέων U-19 θα αγωνιστεί στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων από τις 25 μέχρι τις 30 Μαϊου στην Ελβετία. Οι αντίπαλοι της θα είναι η Γεωργία, το Ισραήλ και η Ελβετία.

Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, θα προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία.