Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Γκοκριτσάνι, Κιζιλασβίλι…και ο Ράουφμαν

Ο Γκοκριτσάνι, Κιζιλασβίλι…και ο Ράουφμαν


Του Κωνσταντίνου Κλαρκ, sigmalive.com

Μετά από 20 χρόνια περίπου η Ομόνοια είναι έτοιμη να εντάξει στο δυναμικό της Γεωργιανό ποδοσφαιριστή. Η χθεσινή κάθοδος του Γεωργιανού κεντρικού αμυντικού Κακουμπάβα, για τις τελικές διευθετήσεις με τους πράσινους, συνηγορούν όλα πως ο 23 χρονος ποδοσφαιριστής θα αποτελέσει μέλος του πράσινου ρόστερ. Ο ποδοσφαιριστής αναχώρησε σήμερα για την πατρίδα του και τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει μόνιμα στο νησί, με τους πράσινους να αναμένουν την ελευθέρα του.

Το μακρινό 1993 η Ομόνοια κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της δυο παίκτες από την Γεωργία. Τους Γκοκριτσάνι και Κιζιλασβίλι. Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός σκόρερ και ο δεύτερος επιθετικός μέσος με εξαιρετική  τεχνική κατάρτιση.

Και οι δυο ποδοσφαιριστές, ειδικά ο Γκοκριτσάνι άφησαν εποχή τους πράσινους.
Ωστόσο από τότε η Ομόνοια δεν κινήθηκε ξανά στην γεωργιανή αγορά. Προσπάθησε τέσσερα χρόνια αργότερα να επαναφέρει στην ομάδα το γεωργιανό στοιχείο και στην πρώτη προπόνηση της περιόδου 1997-98 βρισκόταν μαζί με τους Ράουφμαν-Χόφμαν και ο τότε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Γεωργίας, Ουτσμαντσουρίτσε.  Προπονητής ήταν ο Αντρέας Μιχαηλίδης. Οι επιθετικές επιδόσεις του Ουτσμαντσουρίτσε από τη μια και το όχι και τόσο σπουδαίο παρελθόν του Ράουφμαν άφηναν κάποιες αμφιβολίες για το ποιος θα έπαιρνε την θέση βασικού επιθετικού της ομάδας. Ο Μιχαηλίδης φυσιολογικά επέλεξε Ράουφμαν με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δυο χρονιές πριν έρθουν στην ομάδα οι Γκοκριτσάνι και Κιζιλασβίλι η Ομόνοια βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτηση του Κατσαράουα ο οποίος αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ωστόσο η απόκτηση του στη συνέχεια ναυάγησε. –