Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όσα είπε ο πρόεδρος στο Sports Express

Όσα είπε ο πρόεδρος στο Sports Express


Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Sigmalive Sports Express με το Στέλιο Παπαμωυσέως, ήταν ψες το βράδυ ο Δώρος Σεραφείμ. Ο πρόεδρος μίλησε για όλα όσα αφορούν την ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗ επικαιρότητα. Πιο κάτω, οι δηλώσεις όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Sigmalive.

Για τη σημερινή πρώτη προπόνηση
«Με τα όσα πέρασε η ομάδα τον προηγούμενο χρόνο ο κόσμος  έδωσε πανηγυρικά το παρών του. Είδαμε νέους οπαδούς και ήταν μεγάλη μας χαρά. Εφόσον δώσαμε το στίγμα ότι το πρωτάθλημα είναι η σωτηρία της ομάδας και ο κόσμος ανταποκρίθηκε τότε ξεκίνησε να καταλαβαίνει. Παράλληλα εμείς δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

«Πρέπει να μειώσουμε τον προϋπολογισμό μας και να καλύψουμε τα 3,5 εκατομμύρια που μας άφησε η προηγούμενη διοίκηση. Είτε στο ποδόσφαιρο είτε οπουδήποτε αλλού, γηπεδικά, συντήρηση, ταξίδια, ξενοδοχεία και φόροι. Όλα αυτά θα πρέπει να μειωθούν αρκετά.

Στη συνέχεια ο κ. Σεραφείμ μίλησε για το αγωνιστικό, σχολιάζοντας την τελευταία εξέλιξη με τον Σκαραμοτσίνο που δήλωσε πιστός στην Ομόνοια.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός. Είναι φυσικό να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο μετά από τόση αγάπη. Καλά κάνει που το ξεκαθαρίζει διότι συμπεριλαμβάνεται μέσα στο πλάνο της ομάδας. Η Ομόνοια συμπλήρωσε τις θέσεις και δεν θα μπορούν να αγωνιστούν οι Σερφά και Αλαμπί.

Τους προτείναμε διαπραγμάτευση. Υπάρχει μια ομάδα που θέλει τον Σερφά και περιμένουμε. Τώρα για τον Αλαμπί περιμένουμε να δούμε τι θα επιλέξει. Είναι νεκρά κεφάλαια. Ήδη αποκτήσαμε δυο στόπερ και περιμένουμε ακόμα ένα που να μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα. Είναι συμπληρωμένες οι θέσεις. Θα πάρουμε επίσης και ένα επιθετικό.

Ο Σοάρες φτάνει τα ξημερώματα και εφόσον περάσει τις ιατρικές εξετάσεις θα ταξιδέψει στην Πολωνία και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα .

Νούνο Ασίς

«Όλα όσα λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Ασίς πρότεινε τον εαυτό του. Δεν του κάναμε πρόταση. Ο ποδοσφαιριστής από την αρχή ήταν εκτός πλάνων. Αυτός δεν το κατάλαβε. Η ιστορία λέει ότι σε κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Δεν συμφωνήσαμε και δεν κοροϊδέψαμε κανένα. Τον αγαπούμε τον εκτιμούμε αλλά δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε όλο το πλάνο για τον Ασίς».

Ο Πρόεδρος των πρασίνων αναφέρθηκε στους κακοθελητές που δημιούργησαν προβλήματα στην ομάδα τόσο με υποψήφιους μετεγγραφικούς στόχους όσο και με τον τεχνικό διευθυντή.

Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες διότι πολλοί ποδοσφαιριστές δεν προτιμούν την Κύπρο και προσπαθούν να βρουν κάτι καλύτερο. Υπάρχουν και οι κακοθελητές. Όπως έγινε στην περίπτωση του τεχνικού διευθυντή που στη συνέχεια άλλαξε γνώμη. Γνωρίζουμε τα πρόσωπα και δεν θα πρέπει να νιώθουν καλά. Δημιούργησαν κάποια προβλήματα στον προγραμματισμό. Ο τεχνικός διευθυντής ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα και ζήτησε να προσληφθεί αλλά απαντήσαμε αρνητικά. Κάποιοι δημιούργησαν προβλήματα όχι μόνο στην Ομόνοια αλλά στην Κύπρο».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο οικονομικό τονίζοντας ότι στον τρίτο χρόνο και αν όλα εξελιχθούν βάσει προγράμματος η Ομόνοια θα ανασάνει. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τη διοίκηση με εισιτήρια διαρκείας βάζοντας ως στόχο τις εφτά χιλιάδες.

«Στηριζόμαστε πάνω στις δυνάμεις μας και θα επιδιώξουμε με αυτό τον τρόπο να μειώσουμε τον προϋπολογισμό. Με λίγη τύχη στο δεύτερο χρόνο θα είμαστε καλύτεροι και στον τρίτο χρόνο θα ανασάνουμε, χωρίς να σημαίνει ότι θα ξεχρεώσουμε. Απλά θα φύγει το άγχος των κριτηρίων.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε κάποια δεδομένα. Αν δεν δημιουργηθούν αντίξοες συνθήκες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος με άδειες κερκίδες.

«Περιμένουμε πολύ περισσότερα από τον κόσμο στα εισιτήρια διαρκείας. Θα πρέπει να περάσουμε τις 7 χιλιάδες και καλούμε τον κόσμο να το κάνει. Είναι μια συνέχεια που θα συνεχίσει να υπάρχει. Μπορούμε πολύ εύκολα να πάμε στις 7 χιλιάδες».

Ο κ. Σεραφείμ κάλεσε την Ομοσπονδία και την πολιτεία να μην παίρνουν τον εύκολο δρόμο όσον αφορά στις τιμωρίες.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί να πιέζουν περισσότερο τα Σωματεία. Δεν μπορούμε συνέχεια να παίρνουμε τον εύκολο δρόμο και ότι γίνεται να πληρώνει το Σωματείο. Δεν μπορεί κάποιοι να δημιουργούν προβλήματα και να μην μπορούμε να τους ελέγξουμε. Αυτό το πράγμα οδηγεί τα σωματεία στον μαρασμό και στο να κλείσουν. Η ομοσπονδία και η πολιτεία θα πρέπει να δώσουν όλες τις βοήθειες.  Να παίξουν το σωστό ρόλο. Η αστυνομία, η ομοσπονδία, οι διαιτητές. Να μην παίρνονται αποφάσεις και να αλλάζουν στις δικαστικές. Θα πρέπει να είναι ισότιμες. Δεν μπορεί να πληρώνει μόνο ο ένας. Έστω και 90% να διορθωθεί».

Σήμερα είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Μιλήσαμε για διάφορα μέτρα που θα πρέπει να περάσουν από τη βουλή. Εμείς δεν τα εξετάσαμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε. Θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα και να υπάρξει μια διαβούλευση. Θα πρέπει να τα ελέγξουμε. Η κάρτα φιλάθλου για παράδειγμα είναι επιπρόσθετο κόστος για τα Σωματεία».

Από τη συζήτηση δεν μπορούσε να απουσίασει ο Κώστας Κάιφας, τον οποίο ο Πρόεδρος τον χαρακτήρισε νικητή.

«Κάποιοι δεν εκτιμούσαν την προπονητική του αξία. Από την ημέρα που ανέλαβε δεν έβαλε όρους, είπε δείτε με και μετά αποφασίστε. Δημιούργησε μια ομάδα. Χτύπησε 12 παιγνίδια αξιοπρεπώς και μάλιστα σε παιγνίδια που χάσαμε ο κόσμος τον χειροκρότησε. Ο κόσμος τον ήθελε και η όλη κατάληξη ήταν η πιο σωστή. Φέτος θα εκπλήξει περισσότερο.

Ο Κώστας Καϊάφας είναι νικητής. Δεν δέχεται να χάνει. Είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Το απέδειξε και σαν ποδοσφαιριστής και παρουσιάζεται τέτοιος και σαν προπονητής.

«Αύριο για τεχνικό διευθυντή»

«Αύριο υπάρχει η καθιερωμένη συνεδρία και ένα από τα θέματα είναι ο τεχνικός διευθυντής. Αυτό θα κλείσει πιστεύω αύριο, διότι βρισκόταν στην ατζέντα από προηγουμένως. Η δουλειά του θα είναι να αξιολογεί και ο προπονητής να έχει λόγο. Ασφαλώς τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η διοίκηση. Θα παρατηρεί συνεχώς και να κοιτάζει ποδοσφαιριστές ώστε να καλυφτούν οι αδυναμίες.

Εάν θα υπάρξει κάποια υπέρβαση στα μετεγγραφικό.

Την επόμενη μετεγγραφική περίοδο ίσως να κάνουμε την οικονομική υπέρβαση.

Μέλη και τηλεοπτικά

«Κάθε εβδομάδα, κάθε 15 κάνουμε νέα μέλη. Τώρα πρέπει να βρισκόμαστε στα 1500».

Όσον αφορά στα τηλεοπτικά, συναντηθήκαμε όπως όλα τα Σωματεία με την ΚΟΠ. Για θέματα αλληλεγγύης δεν είμαστε αρνητικοί, αλλά να μοιράζονται τα λεφτά με σωστό τρόπο. Είχαμε μια καλή προσφορά αλλά συνεχίζουμε με την PrimeTel».

Απειλές και πολιτικές παρεμβάσεις

«Όταν οι διαιτητές και οι παρατηρητές κρίνονται και εκβιάζονται τότε αμέσως χαλά το 50-50. Δεν πρέπει να λέμε ότι έχουμε ορισμένους καλούς διαιτητές διότι ακούγεται και αυτό».

ΚΟΠ και Διαιτητές

Εκλέγεται με πλειοψηφία ο κ. Κουτσοκούμνης και λένε για δημοκρατία. Σε αυτά τα πράγματα δεν είναι έτσι, υπάρχει και το χέρι των πολιτικών. Υπάρχει παρέμβαση από τους πολιτικούς. Από τη στιγμή που όλοι κατηγορούν, μετά αμέσως όλοι θέλουν. Γενικότερα όχι μόνο στον Κουτσοκούμνη.

Είχαμε μια επιτροπή διαιτησίας που έχριζε διόρθωσης. Ξοδεύουμε ένα σωρό λεφτά και πήγαμε χειρότερα. Και εδώ υπάρχει πολιτική παρέμβαση. Δείτε τις τελευταίες εκλογές των διαιτητών. Δεν πάμε καλά και πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Μήνυμα ενόψει της νέας περιόδου
«Το σύνθημα όλοι μαζί μπορούμε να διορθώσουμε τα πράγματα στην Ομόνοια. Σε όλα τα επίπεδα. Να είμαστε μια ομάδα νοικοκυρεμένη που θα μπορεί να προσθέτει κάθε χρόνο κάτι καλύτερο»