Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τους το είπαν. Και τι μ’αυτό;

Τους το είπαν. Και τι μ’αυτό;


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Μια από τις συνήθεις θέσεις των διοικούντων την Ομόνοια τα τελευταία χρόνια στις ιδιωτικές συζητήσεις με αφορμή την κακή οικονομική κατάσταση της ομάδας και τον φυσιολογικό και οδυνηρό αντίκτυπο της στο αγωνιστικό μέρος, ήταν η εξής: «Μα μπορούμε να βγούμε και να πούμε στον κόσμο ότι η ομάδα δεν πάει για πρωτάθλημα»; Η θέση αυτή που πρόσφατα βγήκε προς τα έξω από τον Πρόεδρο Δώρο Σεραφείμ, επισημοποιήθηκε χθες κατά τον πιο απτό τρόπο.

«Πρωτάθλημα για την Ομόνοια θα είναι η οικονομική της σωτηρία. Αυτή επιβάλλεται να είναι η προτεραιότητα ενόψει της νέας σεζόν. Ωστόσο, τονίζουμε με έμφαση πως στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ποιοτική και διεκδικητική ομάδα, που θα παλεύει αξιόμαχα όλους τους αγώνες, από το ξεκίνημα μέχρι και το φινάλε». Αυτά είπε ο πρόεδρος Δώρος Σεραφείμ.

Τον ακολούθησε ο προπονητής της Κώστας Καϊάφας: «Η ιστορία του σωματείου μάς επιβάλλει να παρουσιάσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, που να είναι σε θέση να διεκδικεί τη νίκη. Αυτό όμως που είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο είναι ότι η ομάδα που θα παρουσιάσουμε θα παλεύει για τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που θα δίνουν τα πάντα, θα διψούν για επιτυχίες και θα ματώνουν για να τις εξασφαλίσουν»,

Είναι η πρώτη φορά που σε εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της Ομόνοιας απουσίασε το αναπόσπαστο σλόγκαν περί των πάγιων στόχων (πρωτάθλημα και Κύπελλο με την ευρωπαϊκή διάκριση (καημός κι’αυτός) να προστίθεται τα τελευταία χρόνια).

Αυτά λέχθηκαν χθες το μεσημέρι. Λίγες ώρες μετά, το αθλητικό Κέντρο «Ηλίας Πούλλος» γέμιζε από ενθουσιώδεις Ομονοιάτες (ήταν γύρω στις δυόμισι χιλιάδες) που αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα τους δεν υπήρχε το όνομα – κράχτης. Οι νεοφερμένοι, που συνήθως αποτελούν σοβαρό λόγο παρουσίας στην πρώτη προπόνηση, ήταν όλοι γνωστοί πλην του Γεωργιανού Κακουμπάβα και του νεαρού Σαμμούτη.

Αυτοί οι δυόμισι χιλιάδες οπαδοί είναι οι εκπρόσωποι του πράσινου λαού που πρόπερσι έκανε πραγματικότητα τον ορισμό της οικονομικής υπέρβασης καταγράφοντας τη πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του σωματείου και την απελθούσα σεζόν «έκοψε» 101.318 εισιτήρια. Σε μια σεζόν όπου οι καλές εμφανίσεις μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού και η ομάδα κατατάγηκε ασθμαίνοντας στη χειρότερη θέση της ιστορίας της από το 1958…