Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αλίπιο: “Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ περισσότερο”

Αλίπιο: “Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ περισσότερο”

kos_0748


Του Κωνσταντίνου Κλάρκ, “Η Σημερινή”

Ο Aλίπιο Μπραντάο μιλά στη «Σ» για τη νέα χρονιά, βάζει ψηλά τον πήχη για την προσωπική του απόδοση και εκφράζει την πίστη του για την πορεία της Ομόνοιας

«Κάθε μέρα οι οπαδοί μας έχουν απαιτήσεις. Και αν θέλουν περισσότερα πράγματα από εμένα αυτό τον χρόνο, το θεωρώ ένα πολύ καλό σημάδι και επιπλέον κίνητρο».

«Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο, στο σκοράρισμα. Δεν θέλω απλά να εντυπωσιάζω μόνο με τις κινήσεις μου»

Το γεγονός και μόνο ότι η Ρεάλ Μαδρίτης τον ενέταξε στα 16 του στις ομάδες νέων της και το 2010, στα 18 του, η Μπενφίκα τον απέκτησε με πενταετές συμβόλαιο και τον αξιοποίησε στη 2ή της ομάδα, πάει να πει ότι έχει ταλέντο.

Ανεξάρτητα από το αν η καριέρα του δεν είχε εξέλιξη. Όταν τον απέκτησε η Ομόνοια, όλοι είδαν πως ο 21χρονος παίκτης ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Αλλά προερχόταν από αποχή, είχε θέμα φυσικής κατάστασης και αγωνιστικού προσανατολισμού.

Πήρε πέρυσι αρκετό χρόνο συμμετοχής στην Ομόνοια, έκανε φέτος κανονική προετοιμασία και ετοιμάζεται στα 22 του για επανεκκίνηση της καριέρας του. Ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να κάνει ο Αλίπιο Μπραντάο είναι η φάση του 44΄κόντρα στην Μπούντουτσνοστ.

Ο βραχύσωμος βραζιλιάνος άδειασε με περιστροφές και κοφτή ντρίμπλα τρεις παίκτες σε 5 τετραγωνικά μέτρα, αλλά σούταρε έξω. Θα ήταν γκολ για όσκαρ, αλλά και πάλι η ενέργεια ξεσήκωσε ακόμη και τους αντιπάλους οπαδούς: «Χάρηκα γι’ αυτή τη στιγμή, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνεις δύναμη. Το πιο σημαντικό όμως δεν το πέτυχα, που ήταν το γκολ. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο, στο σκοράρισμα. Δεν θέλω απλά να εντυπωσιάζω μόνο με τις κινήσεις μου» .

Κάθε μέρα καλύτερος

Ο Αλίπιο μίλησε στη «Σ» λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της ομάδας από το Μαυροβούνιο. Βελτίωση, ιδού το ζητούμενο του. Ο Αλίπιο θέλει κάθε μέρα να βελτιώνεται, να δίνει κάτι παραπάνω στην προσωπική του απόδοση και στην ομάδα. Είναι και θέμα αυτοπεποίθησης: «Νιώθω αρκετά καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου. Η δουλειά της ομάδας μέσα στο γήπεδο, στον πρώτο αγώνα, ήταν τέτοια που βοήθησε και εμένα στο να αποδώσω καλύτερα.

Ελπίζω αυτόν τον χρόνο να παίξω και καλύτερα και μέσα από την βοήθεια και των συμπαικτών μου νομίζω πως θα τα καταφέρω». Τι να περιμένει ο κόσμος από τον Αλίπιο; «Το να θέλει κάποιος περισσότερα πράγματα από κάποιον ποδοσφαιριστή είναι φυσικό. Κάθε μέρα οι οπαδοί μας έχουν απαιτήσεις. Και αν θέλουν περισσότερα πράγματα από εμένα αυτόν τον χρόνο, το θεωρώ ένα πολύ καλό σημάδι και επιπλέον κίνητρο.

Θέλω να δουλέψω και να δώσω περισσότερα σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο μας. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας μας οι οποίοι ταξίδεψαν στο Μαυροβούνιο για να μας υποστηρίξουν. Σε κάθε αγώνα είναι μαζί μας και αυτό είναι πολύ καλό. Νιώθουμε την πίεση, νιώθουμε τον παλμό τους και είναι φανταστικό. Γνωρίζω ότι στην Λευκωσία, θα έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση».

Το κλίμα στην ομάδα

Πολλά νέα πρόσωπα φέτος στην Ομόνοια, μία διαφορετική εικόνα και ίσως πραγματικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: Η ισχύς της ομάδας θα φανεί στη πορεία και η Ομόνοια θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Όποια και αν είναι τα αγωνιστικά δεδομένα, η προϋπόθεση να πάνε καλά τα πράγματα είναι πάντα μία. Το κλίμα, οι σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες, τον προπονητή, τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα. Για το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα: «Με απόλυτη σιγουριά λέω ότι το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό φέτος.

Το χτίσαμε και δεν σκοπεύουμε να το χαλάσουμε. Όταν δουλεύουμε σαν ομάδα έχουμε πολλά πράγματα να κερδίσουμε. Πρέπει να κρατήσουμε αυτήν τη γραμμή, αυτό το καλό κλίμα και πιστεύω πως θα κάνουμε μια καλή χρονιά τόσο στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο»

Υπόθεση πρόκριση: «Δεν τελειώσαμε ακόμη»

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς πέρασε, η Ομόνοια είχε θετική παρουσία και κυρίως πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η πρόκριση φαίνεται στη θεωρία, δεδομένη, όμως ο Αλίπιο προτιμά να σταθεί στο πρακτικό μέρος της υπόθεσης, ξέροντας και καλύτερα τον αντίπαλο:

«Το παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ είχε στην αρχή δυσκολίες. Από το πρώτο λεπτό όμως μπήκαμε δυνατά και κυνηγήσαμε την νίκη. Θέλαμε να κερδίσουμε στο Μαυροβούνιο και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη Λευκωσία το οποίο θα μας βοηθήσει να πάρουμε την πρόκριση. Αυτός ο γύρος δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.

Πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό στην έδρας μας. Αν σκοράρουμε ένα γκολ στον αγώνα θα είναι αρκετά καλό για την ομάδα και θα βρεθούμε πιο κοντά στον στόχο μας. Δεν πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση».