Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS De Facto: Υπομονή και ομόνοια

De Facto: Υπομονή και ομόνοια

sam_2863


 

Οι μέρες περνούν και οι εκκρεμότητες αυξάνονται αντί να μειώνονται. Μαζί και οι ανησυχίες του κόσμου, που φέτος ζητούσε έγκαιρη συμπλήρωση του ρόστερ. Δικαιολογημένες οι ανησυχίες, έχουν γνώση οι φύλακες. Πληρώσαμε ποικιλοτρόπως την κωλυσιεργία και τη δυστοκία στις μεταγγραφες στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Πληρώσαμε όμως και τη μεγαλομανία, τις βιαστικές κινήσεις και εκείνο το μικρόβιο που μας έκανε να πιστέψουμε ότι οι επιτυχίες και οι χρυσές δεκαετίες κτίζονται με εκατομμύρια, αλόγιστες σπατάλες και αρχοντοχωριατισμούς.

 

Ο εφησυχασμός δεν ήταν ποτέ στο DNA του Ομονοιάτη. Πάντοτε ανησυχούσαμε για την ομάδα, παντα θέλαμε το καλύτερο γι αυτήν. Μια ζωή στην πρίζα. Χρειάζεται η καλόπιστη κριτική, όπως και η «πίεση» για να γίνουν αυτά που πρέπει. Όχι όμως η γενίκευση και η ισοπέδωση. Είναι λυπηρό να βλέπεις σχόλια τύπου «καληνύχτα Ευρώπη». Δηλαδή αγαπητέ φίλε, φέτος περίμενες την υπέρβαση στην Ευρώπη; Τώρα που διακηρυγμένος στόχος είναι η σωτηρία του σωματείου; Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο;

 

Γνωρίζουμε την κατάσταση. Είμαστε υποχρεωμένοι, δυστυχώς, να βαδίσουμε αυτό τον γολγοθά μέχρι τέλους. Απέχουμε από το τέλος της διαδρομής, όμως πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο. Της εξυγίανσης, του επαγγελματισμού, της ανασυγκρότησης. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ούτε μαγικές συνταγές. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Το ρήγμα είναι πολύ βαθύ.

 

Ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, επιβάλλεται να δείξουμε περισσότερη υπομονή. Και η Ομόνοια ένα όπλο διαθέτει: Εμάς. Πρέπει να σταθούμε ασπίδα σε αυτή την προσπάθεια. Ας είμαστε και ειλικρινείς. Δεδομένης της κατάστασης, πόσο εύκολο είναι να κτυπήσουμε πρωτάθλημα φέτος;

 

Θέλουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, που να κτυπά τη νίκη σε κάθε παιγνίδι. Μια ομάδα που να προσπαθεί, να παίζει με τσαμπουκά και να κτίζει για την επόμενη μέρα. Να βάλουμε τις βάσεις.

 

Μπορεί να έμειναν 15 μέρες για το πρώτο ευρωπαϊκό, έμειναν όμως άλλες εφτά εβομάδες μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ιδανικά το ρόστερ θα έπρεπε να είχε συμπληρωθεί πριν την Πολωνία. Φαίνεται να είχαμε κάποιες ατυχίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό, σίγουρα θα έγιναν και λάθη.

 

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουν οι σωστές επιλογές για τις θέσεις κλειδιά (κεντρικός αμυντικός, στράικερ, μέσος). Θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τη φετινή πορεία. Εκτίμηση του γραφόντα είναι ότι, έστω και δύσκολα, θα περάσουμε το πρώτο εμπόδιο στην Ευρώπη. Συνεπώς, κάποιες μεταγγραφές μπορούν να περιμένουν λιγάκι. Πρέπει να βρούμε παίκτες που να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, να δένουν με το σύνολο, την τακτική και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο προπονητής στην ομάδα.

 

Στην πρίζα, ναι, αλλά με υπομονή και ομόνοια.

de-facto