Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έτσι πήρε το ματς ο Καϊάφας

Έτσι πήρε το ματς ο Καϊάφας


Εξαιρετική ήταν απόψε η εμφάνιση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη με 3-0. Μάλιστα η ομάδα μας θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα γκολ. Ο Κώστας Καϊάφας κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τόσο με την τακτική του, όσο και με τις επιλογές προσώπων στην εντεκάδα.

Η τακτική

Ο Καϊάφας εγκατέλειψε το 4-2-3-1 για χάρη του 3-5-2. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πίεζε από ψηλά και δεν άφηνε τον αντίπαλο να αναπτυχθεί ορθόδοξα. Όταν είχε τη κατοχή της μπάλας η ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Ασσίς πολλές φορές τραβιόταν στα πλάγια, για να δώσει στήριγμα στους ακραίους, με τους Ποτέ και Γκαρσία να κινούνται γύρω από τη περιοχή για να βοηθήσουν την ανάπτυξη.

Η ομάδα μας έβγαζε πολλούς ποδοσφαιριστές μπροστά όταν έκανε οργανωμένη επίθεση. Χαρακτηριστικό, ότι οι 3 κεντρικοί αμυντικοί πατούσαν τη γραμμή του γηπέδου, με τους Λομπιανίτζε και Ακουισταπάτσε μάλιστα να βοηθάνε και μπροστά. Από σέντρα του Λομπιανίτζε, προήλθε και το τρίτο γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η εντεκάδα

Επιθετικογενές το σχήμα με εκπλήξεις στα πρόσωπα. Μορέιρα στον άσσο και μπροστά του Λομπιανίτζε, Στεπάνοφ και Ακουισταπάτσε. Στα φτερά δύο μεσοεπιθετικοί, οι Φοφανά και Ράμος, με τον καλύτερο αμυντικά Κυριάκου να μένει στο πάγκο. Αμυντικά χαφ οι Ρόντρι και Σερτζίνιο, επιτελικός ο Ασσίς, ενώ αναμενόταν ο Γκρικαλασβίλι. Επιθετικό δίδυμο οι Ποτέ και Γκαρσία.

Οι αλλαγές

Μόνο σε πρόσωπα είχαμε αλλαγές και όχι στο σχήμα. Ο Γκρικαλασβίλι αντικατέστησε το Νούνο και είχε ρόλο επιτελικού, ο Ρούμπιο το Φοφανά και έπαιξε ως ακραίος και ο Φυλακτού έπαιξε αμυντικό χαφ αντί του Σερτζίνιο.