Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Μόνο αν είχαμε μάγους”

“Μόνο αν είχαμε μάγους”


Η παρέμβαση του Αντρέα Δημητρίου στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Κώστα Καϊάφα φανερώνει τη φιλοσοφία του σωματείου. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ ξέρουν ότι οι καινούριες ομάδες χρειάζονται χρόνο και δείχνουν διατεθειμένοι να τον δώσουν στο Καϊάφα. Έχουμε γράψει πολλές φορές πως ο κόουτς πρέπει να κριθεί σε 1-2 χρόνια και όχι σε 1-2 παιχνίδια. Μόνο αν ήταν μάγος θα έκανε την ομάδα να πετάει τόσο νωρίς. Τα όσα είπε ο Αντρέας Δημητρίου:

Είναι σημαντικό να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Φτιάχτηκε μια ομάδα σε λίγες μέρες, πολλές δυσκολίες με μικρό μπάτζετ, με παίκτες που έπρεπε να φύγουν. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του έκαναν τεράστια προσπάθεια, σχετικά νωρίς έφτιαξαν ένα σύνολο ανταγωνιστικό, ποιοτικό του οποίου ο χρόνος δουλεύει υπέρ. Μόνο αν είχαμε μάγους θα παίζαμε αυτό που θέλουμε σε 20 μέρες. Χρειάζεται χρόνος αυτή είναι η πραγματικότητα και ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας. Οι απαιτήσεις θα είναι εκεί αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ξέρουμε τι μπορεί να μα δώσει η ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε βάθος χρόνου θα μας δώσει περισσότερα. Αυτή τη Πέμπτη η ομάδα μπορεί να μας δώσει αυτό που θέλουμε.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ακόμα κάτι. Οι προηγούμενες 2 διοικήσεις, έκαναν κάκιστους χειρισμούς σε θέματα προπονητών/παικτών. Τεράστια συμβόλαια, που δεν ανταποκρίνονταν στην αξία των παικτών, 10-15 μεταγραφές κάθε χρονιά και αλλαγές προπονητών σαν τα πουκάμισα. Δοκιμάσαμε από τεράστιους επιτυχημένους (Μπάγεβιτς), σε άπειρους με προοπτική (Λάρκου) , σε αλεξιπτωτιστές που δεν κατάλαβαν γιατί ήρθαν (Λοτίνα) και ενδιάμεσα διάφορους άλλους. Ας κρατήσουμε επιτέλους ένα προπονητή για χρόνια, να τον αφήσουμε να φτιάξει ένα κορμό από ποδοσφαιριστές και να τον κρίνουμε όταν πραγματικά επιτελέσει έργο. Αλλιώς θα θέλουμε πραγματικά μάγους για να στήσουμε ομάδα.