Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ενθουσιασμός και τα στημένα

Ο ενθουσιασμός και τα στημένα


Υπάρχει ακόμα ο επαναληπτικός, όμως η εκτός έδρας νίκη με 1-2 της Μπουντούτσνοστ επί της Φολγκόρε, δείχνει πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις 17 Ιουλίου η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει απέναντι της τους Μαυροβούνιους. Σεργίου και Ιωακείμ βρέθηκαν στο Σαν Μαρίνο, πήραν ζωντανά μια γεύση της Μπουντούτσνοστ και σίγουρα είχαν αρκετά να μεταφέρουν στο Κώστα Καϊάφα που παρακολούθησε τηλεοπτικά τον αντίπαλο.

Σίγουρα δεν τρόμαξαν από αυτά που είδαν τα δυο μέλη του τεχνικού τημ, όμως υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να προσεχθούν. Ποια είναι αυτά; Καταρχάς ο ενθουσιασμός και η πλήρης άγνοια κινδύνου των αντίπαλων νεαρών. Το είχαμε γράψει λίγο μετά το παιχνίδι, ο μέσος όρος ηλικίας της εντεκάδας των Μαυροβούνιων είναι 19,5 ετών! Ότι τους υπολείπεται σε εμπειρία, το βάζουν με το πάθος, τα τρεξίματα και τον ενθουσιασμό τους.

Από κει και πέρα, είναι φανερό πως η κυριότερη μέθοδος απειλής τους, είναι οι στατικές φάσεις. Παρατηρήσαμε πολλά στημένα να πάνε στο δεύτερο δοκάρι, ένα από αυτά μάλιστα έφερε και γκολ. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση για να μην δεχθούμε τέρμα, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι που όλα δείχνουν πως θα παίξουμε χωρίς καθαρό κεντρικό αμυντικό.

Η Μπουντούτσνοστ δεν είναι μέγεθος που τρομάζει, έχει αρετές, έχει και αδυναμίες. Μια σοβαρή ΟΜΟΝΟΙΑ ίσως περάσει πιο άνετα από ότι περιμένει κανείς. Μια ΟΜΟΝΟΙΑ όμως που δεν θα έχει το μυαλό της αποκλειστικά στο παιχνίδι, ίσως βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Προσοχή, συγκέντρωση, πάθος και θα έρθει το ζητούμενο.