Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θα εκπλήξει ξανά;

Θα εκπλήξει ξανά;


Πρώτα εξέπληξε στο φιλικό κόντρα στον Ερμή, όπου από το πουθενά μας παρουσίασε την ομάδα σε 3-5-2 αντί 4-2-3-1 που θεωρούσαμε δεδομένο. Στο Μαυροβούνιο το έπραξε με βάση τις επιλογές προσώπων, αφού οι Λομπιανίτζε και Ακουισταπάτσε ήταν βασικοί, με το Σερτζίνιο να μετακινείται στα χαφ. Τι επιφυλάσσει αυτή την εβδομάδα ο Καϊάφας;

Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει δείξει ως τώρα πως θέλει η ομάδα να είναι έτοιμη να παίξει και με τους δυο σχηματισμούς, ανάλογα με το τι επιδιώκει να επιτύχει στο γήπεδο. Επιπρόσθετα περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να είναι προετοιμασμένοι για διαφορετικούς ρόλους. Αλλιώς θα παίξει για παράδειγμα ο Λομπιανίτζε ως κεντρικός αμυντικός στο 3-5-2-, αλλιώς σαν ακραίος οπισθοφύλακας στο 4-2-3-1. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για άλλους.

Ένα από τα προβλήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα τελευταία χρόνια, ήταν ότι η τακτική της ήταν προβλέψιμη. Το 4-2-3-1 φορέθηκε από όλους ανεξαρτήτως τους προπονητές, με το κόσμο να διαμαρτύρεται κάποιες φορές ότι δεν παίζουμε ποτέ με 2 μπροστά. Αυτό με το Καϊάφα φαίνεται πως αλλάζει, μένει να δούμε τι θα πράξει στο ματς της Πέμπτης.