Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανάλυση αντιπάλων: Ντινάμο Μόσχας

Ανάλυση αντιπάλων: Ντινάμο Μόσχας


Ιστορία
Δεν είναι ούτε ΤΣΚΑ Μόσχας, ούτε Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Δεν έχει να επιδείξει κάτι τα τελευταία 40 χρόνια, είναι όμως μια ρώσικη ομάδα με πολλά εκατομμύρια και διάθεση να ανεβεί στην κορυφή της πυραμίδας.
Ιδρύθηκε το 1923 και νωρίς, θεωρείτο μια από τις δυνατές ομάδες. Όταν δημιουργήθηκε, ήταν υπό τημ αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, κάτι που τη βοήθησε να έχει επιτυχίες στα πρώτα της βήματα. Μέχρι το 1976 κατέκτησε 11 πρωταθλήματα, από τότε όμως αγνοεί τη χαρά της κατάκτησης. Στην Ευρώπη έφτασαν μέχρι το τελικό του UEFA το 1972.
Φέτος πάντως και με τη διάλυση της Ανζί, κτυπάνε τα ρέστα τους, έχουν αποκτήσει πολλά αστέρια και βάζουν ψηλά τον πήχη.

Προπονητής
Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ. Μεγάλος τερματοφύλακας με διακρίσεις. Σαν προπονητής είχε υπό τις οδηγίες του κυρίως μεσαίες ομάδες, χωρίς να κατακτήσει κάτι ιδιαίτερο. Είναι 50 χρόνων και είναι η πρώτη του χρονιά στην Διναμό.

Αστέρια
Το γράψαμε ήδη, ψώνισαν από το ξεπούλημα της Ανζί και κάτι παραπάνω. Σαμπά και Ντάγκλας στην άμυνα, Ντενίσοφ στον άξονα, Ζίρκοφ και Ντζούτσακ στα φτερά, Βαλμπουενά (ναι ο γνωστός…) επιτελικός, Κονκόριν και Κουράνι μπροστά..

Φέτος
Τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Χάποελ Σμόνα. 1-1 στη Μόσχα, εκτός έδρας νίκη με 2-1 στην… Λευκωσία λόγω των γνωστών γεγονότων στο ισραήλ

Τακτική

Με 4-2-3-1 αγωνίζονται σε Ευρώπη και πρωτάθλημα