Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απαιτείται συγκέντρωση στην άμυνα

Απαιτείται συγκέντρωση στην άμυνα


Έχοντας δει πλέον αρκετά στιγμιότυπα της περσινής και της φετινής Ντινάμο, αλλά και ολόκληρο το παιχνίδι της κόντρα στη Σπαρτάκ, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η μεγάλη της δύναμη, είναι η μεσοεπιθετική της γραμμή. Και αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ισχυρή όσο μπαίνει ο Ματιού Βαλμπουενά περισσότερο στην ομάδα. 14 τελικές προσπάθειες (8 στο στόχο) τα λένε όλα για την ισχύ της επίθεσης των Ρώσων, άσχετα αν τελικά έχασαν.

Είναι μάλλον ξεκάθαρο, η αμυντική μας γραμμή και ο Ζοσέ Μορέιρα, θα δεχθούν μεγάλη πίεση. Η αντίδραση τους, θα παίξει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, ειδικά στον αγώνα που θα διεξαχθεί στη Μόσχα την 21η Αυγούστου. Σε εκείνο το ματς, αναμένεται πως η Ντινάμο θα ψάξει με μανία το γκολ και αν έρθει το πρώτο θα ψάξει το επόμενο. Προφανώς ολόκληρη η ομάδα μας πρέπει να αμυνθεί σθεναρά, οι πίσω ομως πρέπει να είναι διπλά και τριπλά συγκεντρωμένοι.

Το θετικό είναι πως στα πρώτα 4 παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η πιο σταθερή γραμμή της ήταν η αμυντική. Είτε με 3 πίσω είτε με 4, κινδυνέψαμε ελάχιστα, ενώ υπήρχε ηρεμία και ισορροπία. Εικάζουμε πως τουλάχιστον στη Ρωσία ο Καϊάφας θα παίξει με 4 αμυντικούς και αν προλάβει ο Σκάρα, θα πρόκειται για τους Σκαραμοτσίνο, Ακουισταπάτσε, Στεπάνοφ και Λομπιανίτζε. Τέσσερις παίκτες με εμπειρίες, παραστάσεις, ποιότητα και τσαμπουκά, ενώ πίσω τους θα είναι ο κορυφαίος άσσος στη Κύπρο εδώ και μια εικοσαετία. Μπορούν να αντεπεξέλθουν, αρκεί να έχουν τις απαραίτητες βοήθειες.