Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μπορεί να τον “περιορίσει”

Μπορεί να τον “περιορίσει”


Λανθασμένη εντύπωση έχουν όσοι δεν παρακολούθησαν τον χθεσινό αγώνα της Ντινάμο με την Ούφα, για την 3η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος Ρωσίας. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, δεν ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε και οι ασίστ που έδωσε στα γκολ, ήταν απλά μπαλιές σε στημένα. Στα δύο γκολ θα έπρεπε να ανησυχήσει η ικανότητα των Σάμπα και Κουράνι στο ψηλό παιχνίδι και όχι οι μπαλιές του Βαλμπουενά.

Ο βραχύσωμος Γάλλος είχε και μεγάλες δυσκολίες στον αγώνα. Η Ούφα έχει ψηλά κορμιά στα χαφ (ειδικά ο Κροάτης Παούρεβιτς 1.94, ενώ του 1.80 Ζασέεφ το ατού του είναι η ταχύτητα) και ο Βαλμπουενά συχνά έχανε την μπάλα ή έπεφτε στο έδαφος. Στατιστικά, μόνο το 40% των επιθέσεων της Ντινάμο ξεκίνησαν από τον άξονα.

“Είναι καλός χειριστής της μπάλας, έδειξε πως έχει τεχνική, όμως είναι πολύ νωρίς να λέμε πως η Ντινάμο έκανε πολύ καλά που τον αγόρασε. Έπαιξε μόλις δύο αγώνες, και να μην ξεχνάμε πως η Ούφα ήρθε από την πιο κάτω κατηγορία. Ο Βαλμπουενά λένε έδωσε δύο ασίστ, όμως ήταν και οι δύο σε στημένα. Ένα άλλο που δεν μου άρεσε είναι πως τα είχε με τους διαιτητές συνεχώς”, δηλώνει ο πρώην τεχνικός των “ντινάμικι”, Σεργκέι Σιλκίν.

Ο Κώστας Καϊάφας και οι βοηθοί του γνωρίζουν πως ο Γάλλος μπορεί να “περιοριστεί” τακτικά. Δεν αναμένεται να τον παίξουν σε μαν του μαν, όμως θα “γεμίσουν” τον χώρο που θα κινείται ο μικρόσωμος διεθνής. Το σχόλιο αφορά μόνο τον Βαλμπουενά, καθώς εάν στην ΟΜΟΝΟΙΑ επικεντρωθούν σε ένα παίκτη, θα έχουν πρόβλημα.