Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δ.Σεραφείμ: «Τις ομάδες δεν τις κάνουν μόνο τα λεφτά»

Δ.Σεραφείμ: «Τις ομάδες δεν τις κάνουν μόνο τα λεφτά»


Του Κώστα Καλλή – GoalNews

Είναι γνωστό από το μεσημέρι της Παρασκευής ότι, η Ομόνοια για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, να παίξει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο που λέγεται Ντιναμό Μόσχας.

Ψηλό, όχι όμως ανυπέρβλητο εμπόδιο η ρωσική ομάδα, της οποίας όμως ο προϋπολογισμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της Ομόνοιας. Όμως, η απάντηση του προέδρου των πρασίνων, φανερώνει πως δεν πτοούνται στο σύλλογο της Λευκωσίας.

«Ναι, ο προϋπολογισμός της Ντιναμό είναι τρομερά μεγαλύτερος από τον δικό μας. Όμως, να ξέρετε ότι, τις ομάδες δεν τις κάνουν μόνο τα λεφτά», τόνισε στο «Goal» ο Δώρος Σεραφείμ.

Πρόσθεσε πως τα λεφτά σου δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσεις ποδοσφαιριστές ποιότητας, όμως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και είναι με τη συνολική προσπάθεια που μπορεί να επιτευχθεί ένας στόχος.

«Έχουμε καλή, ποιοτική, ομάδα και θα το παλέψουμε. Οι αγώνες κρίνονται στο γήπεδο. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, στους προπονητές μας και αναμένουμε το καλύτερο», υπογράμμισε ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού». Το γεγονός ότι το πρώτο ματς θα γίνει στη Μόσχα δεν παίζει ρόλο, σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ. «Θα επιδιώξουμε καλό αποτέλεσμα, ώστε να διεκδικήσουμε τον στόχο μας στο γήπεδό μας, με τον κόσμο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος επισήμανε πως, η παρουσία του κόσμου της Ομόνοιας έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την υπέρβαση που θα επιδιώξει η ομάδα. «Με τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Όλοι μαζί για τη σωτηρία του σωματείου, αλλά και για δυναμική και διεκδικητική παρουσία», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ήδη, ο κόσμος, έδειξε έμπρακτα στα δυο ματς που προηγήθηκαν πόσο κοντά είναι στην ομάδα και αναμένουμε ακόμη πιο ένθερμη και μαζική στήριξη στη συνέχεια».

Στο ενδεχόμενο παρουσίας της Ομόνοιας στους ομίλους, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά, ο κ. Σεραφείμ υπογράμμισε: «Θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο και θα είναι η απόλυτη ικανοποίηση για τους οπαδούς μας. Η δυναμική που θα αποκτήσει το σωματείο θα είναι άνευ προηγουμένου».

Σε περίπτωση, όμως, που δεν γίνει ούτε τώρα το άλμα στην Ευρώπη, ο πρόεδρος είπε: «Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας, αυτόν που χαράξαμε, με απώτερο στόχο την οικονομική σωτηρία».

Η Ομόνοια, παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και τη μείωση του μπάτζετ, στα τέσσερα ματς που έδωσε στην Ευρώπη έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα, κυρίως με την οργάνωση και σοβαρότητα που τη διακατέχει.

«Η εικόνα μιλά από μόνη της. Η ομάδα έχει πειθαρχία, είναι σοβαρή και διεκδικητική και βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Όμως, ακόμη είναι νωρίς, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης», επισήμανε ο Δώρος Σεραφείμ και κατέληξε: «Έχουμε ακόμη δρόμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προέχει η σωτηρία του σωματείου».