Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS De Facto: Να το παλέψουμε. Προσγειωμένα, χωρίς να αποπροσανατολιζόμαστε

De Facto: Να το παλέψουμε. Προσγειωμένα, χωρίς να αποπροσανατολιζόμαστε


Προσωπικά δεν κατέληξα στους λόγους που απέτρεπαν την Ομόνοια από το να κάνει το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη, είτε αυτό ονομαζόταν Ομίλοι Europa League, είτε Ομίλοι Champions League.

Τι είναι αυτό που μας τρώει;

Η ατυχία; Οι αγωνιστικές αδυναμίες τη δεδομένη στιγμή που έπρεπε να γίνει η υπέρβαση; Το ότι δεν διαβάζαμε σωστά τους αντιπάλους; Κόμπλεξ κατωτερότητας; Υπερτίμηση του αντιπάλου και αχρείαστος φόβος; Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του κόσμου και οι υπερβολικοί συναισθηματισμοί που καμιά φορά μπορεί και να λειτουργούσα εις βάρος της ομάδας; Συνδυασμός των πιο πάνω ή η κάθε περίπτωση είχε τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά;

Όπως και να ‘χει, η ομάδα βρίσκεται για άλλη μία φορά στο κατώφλι των Ομίλων και της «ευρωπαϊκής υπέρβασης».

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλέψουμε για την πρόκριση. Να παλέψουμε, ναι, χωρίς όμως να μας αποπροσανατολίζει η δίψα που έχουμε για συμμετοχή στους ομίλους.

Γιατί;

Γιατί βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο: Αγωνιστικά, οικονομικά, οργανωτικά. Γιατί πρώτος στόχος μας είναι η οικονομική σωτηρία του σωματείου και η καλύτερη οργάνωσή του. Γιατί οι Ομίλοι δεν ήταν ο βασικός στόχος με το ξεκίνημα της χρονιάς. Γιατί όσο εύκολα ανεβαίνουμε στα ουράνια, άλλο τόσο εύκολα απογοητευόμαστε, θάβουμε παίκτες και προπονητές με καταστροφικές συνέπειες για τον σύλλογο.

Ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια. Και κάθε νέα προσπάθεια χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Τα πρώτα μηνύματα ήταν ελπιδοφόρα. Είτε προκριθούμε, είτε όχι, έχουμε βάλει στα ταμεία πέραν του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αν γίνει το βήμα, καλώς. Θα είναι η ευχάριστη έκπληξη.

Να τη διεκδικήσουμε, ναι. Να τα δώσουμε όλα.

Να παίξουμε με αυτοπεποίθηση και να φέρουμε την υπόθεση πρόκριση στον επαναληπτικό μπροστά σε 25,000 φιλάθλους. Απεναντί μας δεν βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, ούτε η Μάνστεστερ Σίτι. Βρίσκεται μία ομάδα πολλών εκατομμυρίων, με παίκτες διεθνούς εμβέλειας, αλλά με αδυναμίες και τρωτά σημεία.

Τις πιθανότητες που έχουμε, λοιπόν, να τις διεκδικήσουμε.

Έχοντας πάντα κατά νου ποια είναι τα σημερινά δεδομένα στο σωματείο, ποιοι ήταν οι φετινοί στόχοι, από πού ξεκινήσαμε και πού θέλουμε να πάμε.

De Facto

09/08/14