Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δεν υστέρησε κανείς!

Δεν υστέρησε κανείς!


Ο Κώστας Καϊάφας αιφνιδίασε τον αντίπαλο, ξεκινώντας με 4-2-3-1 και δικαιώθηκε. Για να τα καταφέρει, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο πως δεν υστέρησε κανείς από τους ποδοσφαιριστές του. Η άμυνα τα πήγε γενικά πολύ καλά, οι μέσοι κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα, ο τεράστιος Ασσίς κρατούσε μπάλα και έβγαζε όταν έπρεπε την ομάδα μπροστά, οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί ήταν συγκλονιστικοί σε άμυνα και επίθεση ενώ και ο Ποτέ έδωσε πολλές δυνάμεις.

Πώς έπαιξε ο κόουτς

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Κώστας Καϊάφας. Στον άσσο ο Ζοσέ Μορέιρα, αριστερό μπακ ο Ρενάτο Μαργκάσα, κέντρο της άμυνας Ακουισταπάτσε και Στεπάνοφ και δεξιός μπακ ο Λομπιανίτσε. Στον άξονα ήταν οι Σερτζίνιο και Ρόντρι, επιτελικός ο Ασσίς, Φοφανά και Ράμος ήταν στα φτερά με τον Ποτέ μοναδικό προωθημένο.

Η τακτική

Συμπαγή ομάδα, οργανωμένη, με κοντινές γραμμές παρέταξε ο Κώστας Καϊάφας. Πρώτος στόχος ήταν να κλείσουν οι διαδρόμοι και να μην βρουν χώρους τα αστέρια του αντιπάλου να δημιουργήσουν. Σημαντκό ρόλο στην αμυντική λειτουργία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έπαιξαν οι Ράμος και Φοφανά που πολλές φορές βρίσκονταν σε θέση μπακ. Ταυτόχρονα η ΟΜΟΝΟΙΑ έψαχνε ευκαιρίες να κτυπήσει στη κόντρα.

Σε κάποια σημεία του αγώνα πάντως, η ομάδα μας έδειξε να μπορεί να απειλήσει και οργανωμένα, όχι μόνο με κλεφτοπόλεμο. Ίσως αυτό να είναι σημάδι για το τι θα δούμε στο ΓΣΠ

Οι αλλαγές

Στο 70′ ο Γκαρσία αντικατέστησε τον Ποτέ, στο 76′ ο Γκρικαλασβίλι τον Ασσίς και στο 86′ ο Κυριάκου τον Φοφανά. Οι αλλαγές αφορούσαν μόνο πρόσωπα και όχι τακτική.