Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ H OMONOIA του Καϊάφα

H OMONOIA του Καϊάφα

kazb00204


Αυτό το καλοκαίρι περιλάμβανε σαρωτικές αλλαγές για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι καταστροφικές επιλογές των προηγούμενων διοικήσεων έφεραν την ομάδα στο χείλος του γκρεμού και ήταν ο κόσμος που την έσωσε. Έπρεπε να πέσει το μπάτζετ, έπρεπε να αλλάξει η νοοτροπία του loser, έπρεπε να γυρίσουμε σελίδα και να σταματήσουμε τις σπασμωδικές κινήσεις.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στα ηνία της προσπάθειας, έθεσε επικεφαλή τον Κώστα Καϊάφα, ένα άνθρωπο που βγήκε από τα σπλάχνα της. Ο κόουτς έκανε 16 μεταγραφές, 13 αποδεσμεύσεις και άλλαξε άρδην την ομάδα. Κανείς δεν ήξερε τι θα βλέπαμε φέτος, κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η χρονιά. Πιο κάτω όμως κάποια στοιχεία της νέας ΟΜΟΝΟΙΑΣ όμως τα είδαμε εμείς.

Τακτική

Δύο θα είναι τα συστήματα που θα δούμε φέτος την ΟΜΟΝΟΙΑ, αν και δεν αποκλείεται αν το απαιτήσουν οι ανάγκες κάποιου αγώνα, να δούμε και τρίτο. Πιο όμορφο ποδόσφαιρο η ομάδα έχει παίξει με το 3-5-2, πιο συντηρητική μας φάνηκε με το 4-2-3-1, ενώ είναι πιθανόν σε κάποια στιγμή να δούμε και 4-4-2. Μετά από πολλά χρόνια, ο προπονητής μας είναι ευέλικτος.

Χαρακτηριστικά

Το πρώτο και κυριότερο, είναι πως ο κόουτς θέλει πάνω από όλα την ουσία. Η τακτική διαμορφώνεται ανάλογα από δεδομένα κάθε παιχνιδιού. Το τεχνικό τημ, δεν δίστασε να παίξει προσεκτικά με τη Μπουντούτσνοστ και μια βδομάδα μετά έκρυβε τη μπάλα με τη Μέταλουργκ.

Κατά τα άλλα, η πίεση, ανεξαρτήτως συστήματος αρχίζει από ψηλά. Όλη η ομάδα αμύνεται, όχι μόνο η τελευταία γραμμή. Όταν η ομάδα επιτίθεται, βλέπουμε μεγάλο αριθμό παικτών να πατάει κουτί. Στο πρώτο γκολ της ομάδας μας κόντρα στη Μέταλουργκ, Γκαρσία-Φοφανά συνδυάστηκαν στο ύψος της περιοχής, ο Ποτέ έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι, ο σκόρερ Ράμος στο δεύτερο, ενώ ο Νούνο Ασσίς ήταν λίγο πίσω από το πέναλτι.

Στημένα

Κάνει δουλειά και στα στημένα ο Καϊάφας και από την ΟΜΟΝΟΙΑ του Λάρκου είχαμε να νιώσουμε απειλητικοί από αυτά. Σε 3 παιχνίδια, έχουμε πετύχει γκολ από στατική φάση, έχουμε φτιάξει και όμορφες ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Το ρόστερ

Ένα κράμα έμπειρων, νεαρών και…κάπου στη μέση! Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει παρόν, έχει και μέλλον (ελπίζουμε να πάρουν απλά ευκαιρίες). Σημαντικό ρόλο πάντως παίζουν οι ακραίοι μπακ και μέσοι, αφού λόγω χαρακτηριστικών επιτρέπουν στο κόουτς να αλλάζει σύστημα.