Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ιδιαίτερο στον άξονα

Ιδιαίτερο στον άξονα


Τα ατού της Ντινάμο είναι πολλά και δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει κάποιες μονάδες. Η γραμμή όμως που θα έχει περισσότερη δουλειά, είναι φυσιολογικά η μεσαία, αφού ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει στο χώρο εκείνο και να κάνει το παιχνίδι του. Οι Σερτζίνο και Ρόντρι που θα είναι λογικά οι βασικοί κόφτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, περνάνε αυτές τις μέρες από…ιδιαίτερα, αφού ως γνωστό ο Μιχάλης Σεργίου έχει αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου.

Την περισσότερη βρώμικη δουλειά, κάνει ένας παίκτης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αναφερόμαστε ασφαλώς στον βασικό με την εθνική Ρωσίας Ιγκόρ Ντενίσοφ. Παίκτης με γερά πνευμόνια, διανύει αρκετά χιλιόμετρα κάθε παιχνίδι και είναι ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ της ομάδας. Στο πλευρό του – είτε σε 3-5-2- είτε σε 4-2-3-1, ακόμα και σε 4-4-2 παίζει με δυο κόφτες ο Τσερτσέσοφ- με ελαφρώς πιο δημιουργικό ρόλο θα είναι λογικά τη Πέμπτη ο Βανκιούρ, αν και κόντρα στην Ούφα βασικός ήταν ο Γιουσούποφ (είχαμε αναφέρει πως ξεκούραζε παίκτες). Ο Γάλλος που ήρθε φέτος από τη Σταντάρντ έχει κερδίσει τον προπονητή του και έχει συνήθως σύνθετο ρόλο. Μπροστά τους, θα είναι ο Ματιού Βαλμπουενά που αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο για την άμυνα. Ρόντρι και Σερτζίνιο θα κάνουν ότι μπορούν για να τον αναχαιτίσουν, ξεκάθαρα όμως θα χρειαστεί προσπάθεια και αλληλοκάλυψη από όλη την ομάδα.

Ο νευραλγικός χώρος της μεσαίας γραμμής, είναι αυτός που πολλές φορές κρίνει παιχνίδια. Οι δυο αμυντικοί μέσοι της ομάδας, αλλά και ο Νούνο Ασσίς που θα είναι σε ρόλο επιτελικού, θα χρειαστεί να τρέξουν πολύ και να μην αφήσουν χώρο στους αντιπάλους να φτιάξουν παιχνίδι. Θα πρέπει παράλληλα, να κρατήσουν μπάλα όποτε έχουν την ευκαιρία, ξεκουράζοντας έτσι την άμυνα, αλλά και να βγάλουν στην κόντρα την ομάδα για να ψάξει κάποιο γκολ.