Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Μίχαελ Τιαπκόφ αναλύει την Ντινάμο

Ο Μίχαελ Τιαπκόφ αναλύει την Ντινάμο


Ο Μίχαελ Τιαπκόφ ρεπόρτερ της Ντινάμο στην “Τσιμπιονάτ” αναλύει το παιχνίδι της αντιπάλου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κόντρα στην Σπαρτάκ.

“Παρότι δέχθηκε την ήττα από την Σπαρτάκ, η Ντινάμο έκανε θετική εντύπωση στους ειδικούς αλλά και στους οπαδούς της. Κι όμως παρά το ότι η ομάδα τους έχασε, από την Σπαρτάκ σε ντέρμπι, έδειχναν αισιόδοξοι με το τελικό σφύριγμα.  Είναι αστείο γιατί η Ντινάμο έχει κακή προϊστορία με την Σπαρτάκ (τρίτη συνεχόμενη ήττα εντός) όμως χωρίς ειρωνεία, έχασε αλλά είχε πολύ καλή απόδοση και εντυπωσίασε. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν το 4ο παιχνίδι για την ομάδα μέσα σε 10 ημέρες. Μάλιστα είχαν και ταξίδι στην Κύπρο και επέστρεψαν την Παρασκευή. Είχαν μόνο μία ημέρα για προπόνηση.

Ένα άλλο που δυσκόλεψε την προσπάθεια των παικτών είναι ο καιρός στην Κύπρο, ήταν ζέστη και με την επιστροφή στη Μόσχα ήλπιζαν να βρουν καλύτερο καιρό. Άτυχοι όμως, το θερμόμετρο ανέβηκε στους 30 βαθμούς, έπαιξαν όλο το 90λεπτο σε αυτές τις συνθήκες. Από την άλλη η Σπαρτάκ είχε πολλές ημέρες μπροστά της για να προετοιμαστεί. Θα είδατε και πως υπήρξαν μικροτραυματιστοί για τους παίκτες της Ντινάμο στο 2ο μέρος, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της Σπαρτάκ που έβγαλαν με άνεση περισσότερα τρεξίματα.

Η επιθετική γραμμή της Ντινάμο γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι πιο ισχυρή. Βέβαια δεν πέτυχαν 7 γκολ όπως με τη Ροστόφ, όμως εύκολα έβρισκαν διαδρόμους. 14 τελικές προσπάθειες είχε η Ντινάμο και οι 8 πήγαν στο στόχο. Το ποσοστό της κατοχής για τους μπλε ήταν 69%. Είχαν δύο δοκάρια και πέτυχαν δύο γκολ που ακυρώθηκαν. Θα μπορούσαν να ρίξουν το φταίξιμο στους διαιτητές, αλλά ευτυχώς έχουν αλλάξει τακτική σε αυτό τον τομέα. Όπως πολύ έξυπνα είπε στη διάσκεψη που ακολούθησε ο τεχνικός της Ντινάμο “Τους διαιτητές ας τους κρίνουν οι αρμόδιοι, για μας το σημαντικό είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη στην άμυνα”.

Οι τερματοφύλακες
Μετά τα λάθη του Γκαμούλοφ, είδαμε τον Μπερεζόφσκι να κάνει σημαντικά λάθη. Είναι τυχερός. Ο Τζιούμπα θα μπορούσε να κάνει χατ-τρικ, σε φάση που σκόνταψε και δεν έκανε το 1-3. Σε κάθε αγώνα στοιχίζει στην Ντινάμο η παρουσία των τερματοφυλάκων. Είναι κάτι που δημιουργεί ανυσηχίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας υπάρχει η δυνατότητα να γίνει προσθήκη στον άσο. Ο τρίτος τερματοφύλακας, Άντονο Σιούνιν, δεν έχει πάρει ευκαιρίες.

Η άμυνα
Ο Σάμπα επιτίθεται στα στημένα και αργεί να επιστρέψει. Ο Ντάγκλας έχει τις ίδιες αδυναμίες με το Σάμπα, χωρίς ταχύτητα. Οι ακραίοι αμυντικοί συμμετέχουν στην ανάπτυξη της ομάδας και ανοίγουν διαδρόμους στους αντίπαλους ακραίους.

Η επίθεση
Θα δώσει περισσότερη ποιότητα η προσθήκη Βαλμπουενά. Με μόνο μία προπόνηση τον είδαμε να κάνει πολύ αισιόδοξο ντεμπούτο. Με την μία τα βρήκαν με τους υπόλοιπους επιθετικούς και παραλίγο να σκοράρει.

Συμπέρασμα
Όλα αυτά κάνουν την ήττα της Ντινάμο μάλλον “αισιόδοξη”. Μετά το τέλος του αγώνα οι αντίπαλοι δήλωσαν πως “κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο με τύχη”. Τέτοια πράγματα δεν ακούμε συχνά μετά από ντέρμπι. Εγώ δίνω θετικό βαθμό στη Ντινάμο”.

Στιγμιότυπα

Φωτογραφία: Vladimir Mayorov, Alexander Mysyakin