Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο μικρός Βαλμπουενά, προκαλεί μεγάλο πρόβλημα

Ο μικρός Βαλμπουενά, προκαλεί μεγάλο πρόβλημα


Αλλάζει τα πράγματα η έλευση του Βαλμπουενά στη Ντινάμο, αφού ο Τσερτσέσοφ ψάχνει τον καλύτερο τρόπο να αξιοποιήσει τον βραχύσωμο Γάλλο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας και νυν προπονητής της Ντινάμο, σκέφτεται ακόμα και να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα δυνατά σημεία του βασικού με την Εθνική Γαλλίας Βαλμπουενά. Η φυσική του θέση είναι πίσω από τον επιθετικό και το πιθανότερο είναι να του βρει θέση εκεί. Πιο κάτω τα πιθανά σχήματα, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.

 

Σχήμα 1: Βαλμπουενά στο πάγκο και 4-4-2

Η αλήθεια είναι πως μπροστά η Ντινάμο είναι δυναμίτης. Γιατί να αλλάξει κάτι τόσο σύντομα λοιπόν, ενώ το παιχνίδι με την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι κρίσιμο; Είναι πιθανόν λοιπόν ο Βαλμπουενά να ξεκινήσει το παιχνίδι από το πάγκο, ο σχηματισμός να παραμείνει 4-4-2 με Κουράνι και Κοκόριν μπροστά, Ντούτζιακ και Ιόνοφ στα άκρα.

 

Σχήμα 2: 4-2-3-1 με Βαλμπουενά δεκάρι, Κοκόριν στα άκρα

Ο Κοκόριν είναι δεύτερος επιθετικός. Προκειμένου όμως να χωρέσει στο αρχικό σχήμα ο Γάλλος, ίσως μεταφερθεί στο αριστερό φτερό σε σχήμα 4-2-3-1. Σε αυτό ο Βαλμπουενά παίζει πίσω από το Κουράνι και στο απέναντι φτερό ο Ιόνοφ.

 

Σχήμα 3: 3-5-2 με τους Ιόνοφ, Ντζούτζιακ να μένουν εκτός!

Οι Ρώσοι λένε πως ο Τσερτσέσοφ το έχει δοκιμάσει στη προπόνηση! Μοιάζει δε πολύ με το 3-5-2 του Καϊάφα. Ντούτζιακ και Ιόνοφ μένουν εκτός, Μπούντνερ και Μανόλεφ παίζουν τις γραμμές, ο Βαλμπουενά δεκάρι και επιθετικό δίδυμο Κοκόριν και Κουράνι.

 

Σχήμα 4: 4-4-2 με Βαλμπουενά στα φτερά

Συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, αλλά ίσως το δούμε. Το σχήμα παραμένει 4-4-2, ο Κοκόριν πλαισιώνει τον Κουράνι και στα φτερά οι Βαλμπουενά και Ιόνοφ. Ο προβληματισμός του Τσερτσέσοφ, είναι κατά πόσον θα μπορεί από εκείνη τη θέση να οργανώσει το παιχνίδι ο Βαλμπουενά.