Home ΑΡΧΕΙΟ BLOGS Όσο κοντά, άλλο τόσο μακριά. Θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια

Όσο κοντά, άλλο τόσο μακριά. Θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια


Και τώρα;

Στο κατώφλι των ομίλων. Απέναντι σε μία ομάδα με €130 εκ. ετήσιο προϋπολογισμό. Τους κοιτάξαμε στα μάτια, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, φτιάξαμε ευκαιρίες, βάλαμε δύο γκολ, βρήκαμε δοκάρι. Κατεβήκαμε διαβασμένοι, μπορούσαμε και για τη νίκη. Στην πιο σοβαρή φετινή μας εξέταση δείξαμε χαρακτήρα. Ίσως η κορυφαία παρουσία της Ομονοίας σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιγνίδι.

Η Ομόνοια απέδειξε στο γήπεδο ότι μπορεί να προκριθεί.
Απέδειξε ότι η πρόκριση δεν είναι ευσεβής πόθος αλλά ρεαλιστικός στόχος.

Αλίμονο, όμως, αν πιστέψουμε ότι έχουμε το πλεονέκτημα επειδή πήραμε το 2-2 εκτός έδρας. Θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια στον επαναληπτικό. Η Ντινάμο θα κατέβει ακόμη πιο διαβασμένη και αν μας υποτίμησαν έστω και λίγο στον πρώτο αγώνα, στον επαναληπτικό δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Ακόμη και όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα. Θέλει προσοχή το ματς, μα κυρίως αυτοσυγκέντρωση. Ένα στημένο, μία ολιγωρία… και από θέση οδηγού… ξαφνικά τρέχεις από πίσω.

Η πίστη δεν πρέπει να γίνει υπεροψία. Επειδή ήδη διαβάζω για το ιστορικό διπλό απέναντι στην ΑΕΚ και Ομονοιάτες να ρωτούν πότε φτάνει η ομάδα στο αεροδρόμιο. Ακόμη δεν ήρθε η πρόκριση. Η ισοπαλία δεν είναι διπλό και το διπλό με την ΑΕΚ τότε δεν έφερε τίποτα άλλο παρά ένα παιγνίδι με τη Σίτυ. Ιστορικό θα είναι το παιγνίδι που θα μας δώσει πρόκριση.
Αλίμονο, επίσης, αν θεωρήσουμε ότι «μες το ΓΣΠ εννα τους δέρει ο κόσμος μόνος του». Ο κόσμος μπορεί να σπρώξει και να δώσει ώθηση. Μέχρι εκεί. Δεν παίζει ποδόσφαιρο. Και ιδιαίτερα παίκτες τέτοιου βεληνεκούς όλο και κάτι θα ξέρουν από γεμάτα γήπεδα. Καλά αποτελέσματα εκτός έδρας πήραμε με πέρσι με την Άστρα και πρόπερσι με τον Ερυθρό Αστέρα, η πρόκριση όμως χάθηκε στο ΓΣΠ.
Η ανυπομονησία για το μεγάλο ματς, να μην μετατραπεί σε πίεση στην ομάδα.

Θέλουμε την πρόκριση. Να τα δώσουμε όλα και αν έρθει, καλώς να ορίσει. Και όταν τελειώσει το ματς να μην πούμε «μπορούσα να δώσω 5% περισσότερο». Το μάτι πρέπει να γυαλίζει. Τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα. Κεφάλια μέσα, ηρεμία.

Να μη ξεχάσουμε, επίσης, από πού ξεκινήσαμε και ποιους στόχους θέσαμε: Οικονομική σωτηρία, αναδιοργάνωση του σωματείου. Στην προσωπική μου κρίση, η υπέρβαση για την Ομόνοια έγινε ήδη (πρόκριση στα play-off, τρία ευρωπαϊκά εντός, ισοπαλία εκτός με Ντινάμο). Λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε τα οικονομικά δεδομένα του σωματείου, το ξήλωμα του ρόστερ και τους στόχους που τέθηκαν με την έναρξη της προετοιμασίας.

Πάμε δυνατά, μπορούμε.

De Facto 22/08/14